Skikkelig digg tomatssaus som du klarer ha ferdig på få minutter, men også en saus som gjerne kan stå og godgjøre seg på svak varme imens du gjør andre ting!
I dag får dere ukas 2ndre Pastasaus. En Kjøttsaus som kan brukes som til mye mer en bare klassikeren vi alle er kjent med, Spagetti Bolognese, eller spagetti og kjøttsaus på godt norsk!
Her snakker vi enkel og ukomplisert saus som du kan bruke som basis til både lasagne, pastagrateng, barnepasta, suppe, pølsegryte m.m. Liker du enkle og kjappe løsninger, så er denne for deg!!
Kjøttsausen som kan brukes til «alt»
Denne sausen kan brukes i/til/med
- Klassisk spagetti med kjøttsaus
- Kremet pasta med kjøttdeig, ved å tilsette fløte i sausen
- Som basis til en pølsegryte, tilsett fløte og
- til pizzasaus ( kok den da godt inn)
- som basis til en enkel tomatsuppe, ha i mer buljong og ekstra tomater
- Base for Lasagne, ostesaus må lages i tillegg
- og sikkert mye mer!
Kommentar:
Som jeg ofte sier til venner og kjente. Med god planlegging, behøver du mindre tid foran kjøkkenbenken.
Lager du deg dobbel porsjon av denne, så kan du ha følgende: Dag1- klassisk spagetti med kjøttsaus, dag2 pølsegrateng, dag 3 lørdagspizza. ( rekkefølge osv. velger du selv, dette var bare ett eksempel)
Sausen står seg godt i kjøleskapet i opptil 5 dager.
Skal du lage gryte, grateng, suppe, lasagne eller lignende blir den en basen du har å jobbe ut ifra. Du vil da være godt på vei til å trylle frem nok et måltid med denne sausen foran deg. Håper du skjønner poenget mitt😊
Da gjenstår det bare å ønske deg en god søndagskveld videre.
For min del blir det en utrolig travel og spennende uke som venter…. ❤
Kjøttsaus til 4 personer
- Olje til steking
- 1 løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts hakket rød chili, eller mer for de tøffe
- 1 gulrot
- 1 ss selleristang, eller 2 ss skrelt sellerirot
- 1 s sukrin gold
- 2 ss tomatpure
- 2 ss ketchup
- 3 dl kjøttkraft, okse
- 400ml hakkede tomater
Krydder til sausen
- 2 ss revet parmesan
- 1 ss timian
- 1 ss oregano
- 1 ts salt
- 1 ts sort pepper
- 1 ts paprikapulver
- 1 dl ekstra vann, til å spe dersom du lar den koke inn over tid.
- Hakkede urter hvis ønskelig
Kommentar:
Er du som meg og ikke liker at kjøttsausen har for mye «saus», Se nederste bilde! Eller liker du at masse saus rundt?
Da vil du få saus til overs, slik som vi fikk i dag. Men vi skal ha Pastagrateng senere i uken, så da kommer basis-sausen godt med.
Legger sikkert ut oppskrift på den gratengen etter hvert!
Slik gjør du
- Ha olje i en varm gryte. Ha i hakket løk og la den surre til den blir blank. Tilsett deretter gulrot, selleri, chili og hvitløk. La dette putre noen sekunder imens du rører rundt. Ha i sukringold/sukker og la det karamellisere seg så vidt( brunlig farge). Tilsett tomatpure og ketchup.
- Hell så i hakkede tomater, kraft, parmesan og krydder. Kok opp og la det småkoke med lokk på til grønnsakene er gjennom kokte. Kjør glatt med stavmikser hvis du har barn, eller andre som liker saus uten «klumper». Dersom sausen koker inn, kan du ha i mer vann og evt. mer kjøttkraft. Smak til!
- Hell sausen over stekt kjøttdeig/karbonadedeig eller lignende.
Sånn tallerken ser ut etter foto shoot 😂
Jeg bruker en variant av denne sausen både til bolognese og lasagne – begge favoritter i familien😉
Så bra☺ Er veldig greit med saus som passer til flere retter👍