Klassisk Carbonara saus med fløte | matpaaminutter

Hjemmelaget klassisk Carbonara saus

En klassiker som Carbonara saus, er alltid en vinner! En fantastisk smak og som både store og små elsker.

Carbonara skal strengt tatt ikke ha fløte i seg, men personlig synes jeg det blir så mye mer saftig og smaksrikt enn originalen. Men det er min smak da.

Lag den du også og lag opp din egen mening❤

Fokus på gode sauser

Dette blir den tredje sausen i rekken og flere skal det bli. Som jeg har delt her siste uken med dere kjære gode lesere.

Sausene har blitt svært godt mottatt og det setter jeg stor pris på. Takk til dere som sender meg tilbakemeldinger gjennom de ulike kanalene mine.

For andre digge sauser, ta en titt HER

Denne klassikeren her MÅ du bare lage. Jeg håper og tror den blir din nye Carbonara favoritt!

Jeg kommer til å dele hele retten «Spagetti Carbonara med Bacon» i et eget innlegg allerede i ettermiddag!

Carbonara saus med fløte

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 3 Eggeplommer
  • 100 g revet parmesan
  • 3 fedd hvitløk presset
  • 3 dl lett matfløte, må gjerne bruke original.
  • Salt og kvernet pepper

Kommentar: GODT med kvernet pepper. Tror jeg tok 25 drag på kverna. Men du kjenner din pepperkvern best.

Vær noe forsiktig med saltet dersom du skal lage klassikeren med bacon i pastaen.

Slik gjør du

  1. Ha eggeplommene i en bolle og visp de godt. Ha i fløte, parmesan, hvitløk og krydder. Rør godt.
  2. Ha blandingen over i en kjele. Varm forsiktig opp. Veldig viktig at den IKKE koker. La den stå på halv varme, imens du stadig rører. Den begynner sakte men sikkert å tykne etter hvert. Smak til.
  3. Hell over rykende varm pasta og server. Ha gjerne ekstra revet parmesan til å ha over pastaen din i tillegg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »