Kyllinggryte med sopp og ris | matpaaminutter

kremet kyllinggryte | matpaaminutter

Deilig kyllinggryte med grønnsaker og ris. En lettlaget kyllinggryte som passer for hele familien.

Som de fleste gryter, smaker også denne enda bedre dagen etter.

Selv om dette er en enkel hverdagsgryte, kan du oppgradere den lett til det beste festmåltidet, ved å tilsette litt Sherry, eller Cognac i sausen.

Oppfriskning av bilder

Jammen var på tide å få oppdatert dette innlegget med nye bilder. Oppskriften har ligget her siden mars 2018.

Det er vanskelig å få til bilder på denne årstiden da det stort sett alltid er mørkt når vi skal spise. Derfor gleder jeg meg til vår/sommer og lysere tider.

Mange av bildene som ligger ute på bloggen, er tatt med et dårlig mobilkamera og ikke særlig fine. Det vil ta tid å få oppgradert alle, men jobber stadig med saken.😊

Selv om det er smaken som teller, er det garantert bildet av retten som i første omgang bestemmer om du i det hele tatt får lyst til å lage maten.

Oppskrift til 4 personer

  • 3 kylling bryst
  • Salt og pepper
  • olje til steking
  • 1 finhakket løk
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss raspet ingefær
  • 1 ss finhakket chili
  • 1 ts Sukrin Gold
  • 3-4 sjampinjong
  • 6 dl kylling kraft
  • 2 ss soya saus
  • 2-3 dl Lett matfløte
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn/gul paprika
  • 10 sukker erter
  • saften av 1/4 lime
  • 2 ss maisenna utrørt i 1/3 dl kaldt vann
  • salt& pepper

Slik gjør du

  1. Kok ris som anvist på pakken/posen.
  2. Skjær kylling i strimler og stek i litt olje. Krydre med salt og pepper. Ha i løk, chili ingefær og hvitløk og la dette surre et lite minutt. Tilsett kraft, soya og fløte.
  3. Kok opp og skru deretter ned varmen. La det småkoke i minst 10 minutter. Jevne gryte med maisenna og ha i grønnsakene. Smak til med lime, salt og pepper
  4. Vend inni den ferdig kokte risen la gryten trekke noen minutter før den er klar til servering.

Kommentar:

Her må du gjerne ha i andre og eller flere grønnsaker. Vi tok det som var i kjøleskapet .

Dersom du ønsker en tynnere konsistens, tilsett mer fløte.

Du må gjerne servere risen ved siden av, men akkurat i denne gryta liker jeg ha den oppi.

For andre retter med kylling, se HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+