Kylling i kremet saus med sopp og tomater

Kremet kyllingpanne med sopp og tomater | matpaaminutter

Kylling i kremet soppsaus

Det er fredag og helg, jippi! Så da er det helt innafor å friste dere med en sykt god kyllingrett! Pannestekt kylling som bader i en nydelig fløtesaus omringet av sopp og tomater. En middagsrett som passer for alle som liker mat med massevis av SMAK!

Kylling er det kjøttet vi spiser mest av hjemme hos oss.

Kylling er lett å bruke i alle slags retter. Det er sunt. Og med litt krydder på, skal det mye til å for å feile.

I dag ønsker jeg at dere skal få lyst til å prøve en utrolig enkel, rask og ikke minst veldig god kylling middag.

Her går alt i panna, bortsett fra tilbehøret. Vi valgte kokt ris. Men det passer godt å servere den med sammen med pasta, poteter, ovnsbakte grønnsaker m.m.

Jeg liker ofte å ha i en liten knert med Cognac i sauser som dette, synes liksom at det gir det lille ekstra. Har du ikke Cognac i hus, så sløyfer du det.

Angelica på 8 år elsker sausen. Kunne sikkert drukket den fra en kopp haha.

Alle gode ting er 3

Som jeg har nevnt tidligere denne uken, har fokuset denne uken vært å dele enkle middag- og matpakke retter med dere.

Har lagt vekt på kylling og pasta, som flere av dere har ønsket. Håper jeg har inspirert noen av dere😍

Tidligere denne uken har dere fått oppskrift på 2 deilige salater.

Tips til deg fra meg

Du tenker kanskje at dette ikke er en type matpakke/lunsj.

Men faktisk kan det være det. Invester i en mat termos. Det blir brukt flittig hjemme hos oss.

Mi datter er lei brød/knekkebrød til tider. Da sender jeg med henne middags rester i mat termosen. De får du kjøpt til en nokså rimelig penge.

Kanskje dere vil se mer om dette?

Hva vil du gjerne se mer av?

Høsten er like om hjørnet, så husk å lagre denne om du ikke har planer om å prøve den ut med det første.

Hvilke oppskrifter om kommer neste uke, skal planlegges i helgen. Har du innspill eller ønsker, ikke vær redd for å ta kontakt!

Da gjenstår det bare å ønske dere en skikkelig god helg ❤

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 3-4 kyllingfileter
  • olje til steking
  • 1 ss smør til steking av sopp
  • 2 store sjampinjonger. Bruk gjerne aromasopp i stedet.
  • 1 håndfull cherrytomater
  • 1 rund hvitløk
  • 1 ss hvetemel
  • 2 ss Cognac, kan sløyfes
  • 250ml redusert kyllingkraft, evt. Fond
  • 3 dl lett matfløte, eller vanlig fløte
  • 2 ss soyasaus
  • kvaster av timian
  • salt& pepper

Slik gjør du

  1. Del hver kylling filet i 2-3 mindre stykker og bank den litt flatere, men uten at det blir pannekake. Krydre med salt og pepper på begge sider.
  2. Brun kyllingen på begge sider i en stekepanne med olje. Ta ut kyllingen og ha smør i panna. Stek så soppen. Ha tomatene i når soppen er gyllen på begge sider. Krydre alt med salt og pepper. Ha sopp og tomater ut av panna. 
  3. Ha i olje og smør på panna igjen og surr hvitløken et par sekunder. Putt oppi hvetemel og bruke en visp til å mikse det sammen med hvitløk. Deretter ha i redusert kylling buljong, soya, Cognac og matfløte. 
  4. Kok opp mens du stadig visper forsiktig. Sett ned på halv varme og legg tilbake kylling, sopp og tomater i panna. La den putre til kyllingen er helt gjennomstekt. Ha gjerne lokk på.
  5. Legg over kvaster av timian.  

Kommentar: 

Server gjerne sammen med ris eller lignende. Se tips innledningsvis.

Kylling i kremet fløtesaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »