Hjemmelaget peppersaus

Kremet peppersaus | matpaaminutter

Lag hjemmelaget og fyldig peppersaus på 5 minutter!

Dette er en saus som smaker helt fantastisk og så passer den til nesten alt. Kylling, biff, steik, fisk m.m. Den er like god til hverdag som til fest. Er du glad i saus, så lover jeg deg at du kommer til å elske denne!

Peppersaus med Cognac

Peppersaus blir ekstra god med en knert Cognac i. Med eller uten flambering.

Du kan bruke Brandy om du ikke har Cognac, men en av delene bør være med. Gir den ultimate smaken!

Når du først har fått smaken på denne, blir du hekta. Min datter på 8 liker de aller fleste sauser, denne er intet unntak.

Gir du henne en skål med noen kokte poteter(helst med skallet på), brokkoli og gulrot og hun er strålende fornøyd.

Trenger ikke tenke på promille, selv om det er Cognac i oppskriften, da alkohol dampes bort. Nevner det, da det stadig kommer opp spørsmål rundt dette.

Oksestek med peppersaus

Hvilken mat passer peppersaus til

Peppersaus passert særdeles godt sammen med okse/storfekjøtt( biff, karbonader, steik, koteletter), kalkun, kyllingfilet, kalv, svinekjøtt og gjerne til fisk (seibiff, breiflabb, stekt torsk ) m.m.

Kremet peppersaus

Ingredienser til 4 personer

  • olje til steking
  • 1 paprika, grønn eller rød
  • 1 ss hele pepperkorn, gjerne en miks
  • 2 sjalottløk eller 1 løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 mellomstore sjaminjonger
  • 250 ml redusert oksekraft (kyllingkraft kan også brukes)
  • 0,5 dl Cognac eller Brandy
  • 1 ss sukringold, eller vanlig sukker
  • 3 dl matfløte, gjerne lett variant
  • 1 ss maisenna utrørt i 3 ss kaldt vann
  • sukkerkulør, et par dråper eller til ønsket brunfarge.
  • Salt og Peppermiks

Kommentar: Er det til helg/fest må du gjerne ha i et en spiseskje eller to med creme fraiche også!

Slik gjør du

  1. Kutt grønnsakene opp i små terninger og finhakk hvitløken eller bruk en hvitløk presse.
  2. Ha en spiseskje olje i en varm panne. Ha oppi alle grønnsakene, sammen med hvitløk og hele pepperkorn.
  3. Surr dette et lite minutt før du heller over Cognac. Rør lett og ha i kraften, sukker og fløte. Kok opp, smak til og sil sausen.( noen ganger liker jeg å ikke sile den, da knuser jeg pepperkorn i en morter før jeg har de i panna)
Stikkord:

2 thoughts on “Kremet peppersaus | matpaaminutter

  1. Denne sausen var nydelig. Jeg hadde desverre ikke sjampinjong eller maisenna .jeg silte sausen , brukte stavmixer på grønnsakene og tok de tilbake i sausen . Den kommer garantert til å bli den nye peppersausen hos oss.

    1. Så utrolig hyggelig at dere har fått en ny favoritt da:-) Ved å mose grønnsakene og ta tilbake i sausen vi jeg tro den ikke ble for tynn i konsistensen. Dessuten er det smaken som teller ❤ Riktig god helg til deg og dine:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »