Airfryer | Krispy kyllingburger

Krispy kyllingburger | airfryer | matpaaminutter

Krispy kyllingburger i airfryer

En mer krispy og saftig kyllingburger skal du lete lenge etter! Stekt uten en dråpe olje, i airfryeren. Ikke rart vi elsker airfryer?!

«National Burger day»

I morgen, lørdag 28 mai, er det burgerens dag. En dag jeg syns det er helt suverent å markere.

Krispy kyllingburger, ble vinneren, ettersom mine lesere/følgere fikk stemme frem hvilken burger jeg skulle lage.

Den vant ganske overlegent. Nr. 2 var biffburger, så lover at det kommer om ikke så lenge.

Håper du vil teste denne ut i løpet av sommeren om det ikke blir burger kommende lørdag!

Send meg gjerne burgerbilde, eller bruk mine tags hvis du deler❤

#matpaaminutter #airfryermat #airfryeroppskrifter

Kyllingburger

Valget falt på en sommerlig kyllingburger. Hvor jeg har har droppet å ha dressing på burgerbrød og heller blandet den i salaten i stedet. Du kan gjøre dette separat hvis du foretrekker det altså.

Til panering, så brukte jeg tortillalefser som jeg allerde hadde laget chips av. Kjørte de til pulver i blenderen.

Selv om jeg ikke brukte olje under stekingen, kan du om du ønsker du ekstra krisp og mer gylden farge. Spraye på et tynt lag siste halvdelen av stekingen.

Jeg marinerte kyllingen 1 times tid, men den kan gjerne ligge over natten også.

Du vil kanskje bli overasket når du ser ingrediens listen min. Der står det «holiday dip» pulver.

Det har seg sånn at jeg hadde en gjennomgang i en boks som sto i skapet og fant ut at de posene hadde gått ut på dato for lengst.

Så da falt ideen på at jeg kunne bruke dem til kyllingen. Kanskje har du en pose også?

Hvis du ikke har, eller ikke ønsker å bruke det, kan du erstatte de 2 spiseskjeene med:

1 ts løkpulver

1/2 ts paprikapulver

1/2 ts hvitløkspulver

1/2 ts sukker

krispy kyllingburger laget i airfryer

Til 4 burgere trenger du

  • ca. 400 g kyllingfilet ( 2 fileter, uten skinn)
  • 4 hamburgerbrød
  • 2 tomater

Marinade

  • 4 ss lett matfløte
  • 8 ss melk
  • 2 ss (1pose)Holiday dip krydder ( eller se tips ovenfor)
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver

Salatmiks

  • 1 medium hjertesalat
  • 1/4 agurk
  • 1 liten rødløk
  • 1 mango
  • 100 g ananas, helst fersk
  • 5 ss aioli ( trykk HER for oppskrift på hjemmelaget)
  • salt og pepper

Panering

  • 4 ss potetmel
  • 6ss hvetemel
  • 2 sammenvispede egg
  • 2 dl strøkavring/knust cornflakes/baconchips/panko/brødrasp eller lignende

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden. Del kyllingfiletene i to, på tvers (kortsiden) Legg dem i en plastikkpose og bank dem delvis flat med en biffhammer, eller lignende.
  2. Hell marinaden oppi plastikkposen og bruk hendene til å masere den over filetene, gjennom utsiden av posen. Legg kjølig i minst 1 time, eller over natten.
  3. Vask og riv eller kutt opp hjertesalaten. Ha den i en stor salatbolle. Ha i ternet agurk, mango og ananas. Finhakk løken og vend inn aioli. Smak til med salt pepper.
  4. Finn frem 3 skåler. Ha eggene i en, potet-og hvetemel i en og strøkavring i siste.
  5. dynk kyllingen i denne rekkefølgen: Mel-egg-mel-egg-strøkavring.
  6. Legg filetene i airfryer og stek på 180℃ i 12-15 minutter, avhenger litt på tykkelse. For ekstra gylden farge og enda bedre krisp, kan du spraye på «så vidt» litt olje siste 5 minuttene. Har du en airfryer som krever at maten bør snus, gjør du det halvveis i steketiden.
  7. Ta filetene ut og la de hvile et par minutter. Imens varmer du brødene. Legg i den varme airfryeren og stek i 2 minutter, på 180℃.
  8. Bygg burgeren ved å legge på salat på burgerbunnen-tomatskiver-kyllingburger-salat-tomat-burgertopp.

Kommentar:

Server gjerne sammen med søtpotetfries, se oppskrift HER,

eller sammen med knuste poteter, se oppskrift HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA til 349,– Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+