Kryddermikser du kan lage på din egen kjøkkenbenk på få minutter. En LUKUS å ha når det kommer til matlaging.
Når du lager egne kryddermikser kan du justere saltmengden og ikke minst sukkermengden. For å mange ferdigkjøpte krydderblandinger er det ekstreme mengder med akkurat det.
I dag dele 7 varianter med dere. Som jeg tror og håper vil bli en suksess.
Blir de det, så skal jeg lage en ny serie for GRILLMIX/BARBEQUE når sesongen sparkes i gang.
På Facebook siden vår, spurte jeg hvilke blandinger som var mest ønskelig. Der kom utrolig mange tilbakemeldinger og det er nok noen som ikke er blant disse 7.
Selv om jeg elsker å kjøpe krydder i utlandet og i spesialforretninger, har jeg denne gangen brukt helt ordinære krydder som du får kjøpt i alle dagligvarebutikker.
Slik at alle skal kunne få laget alle varianter.
Flesteparten vil jeg tro du alt har stående i kjøkkenet. Røkt paprika kan det hende at ikke alle har, men spør betjeningen. Hvis ikke kan du bruke vanlig paprikapulver.
Det er så utrolig lettvint å ha ferdige blandinger som står klare for å bruke på fisk, pasta, biff, pizza, svin, kylling, grønnsaker osv.
Jeg har vært forsiktig med salt mengden, så her må du kanskje bruke litt ekstra når maten smakes til, om du er glad i salt.
Under hver oppskrift vil det stå hvilken mat krydderet passer for.
Jeg har hatt krydder blandingene over på glass, som du ser på bildene.
Du kan klistre på en liten lapp med hvilke krydder som er i glassene hvis du ønsker.
Kryddermikser
FISKEMIKS
- 4 ss sitronpepper
- 2 ts salt
- 2 ts salvie
- 3 ts fennikelkorn
- 2 ts oregano
- 1 ts rosmarin
- 1/2 ts pepper
Brukes : til alle typer fisk, i tillegg kan du bruke den til svinefilet og kylling
ITALIENSK mix
- 1 ts løkpulver
- 3 ss hvitløkpulver
- 3 ss oregano
- 1 ts chilipulver
- 1 ts timian
- 1 ts aromat
- 1/2 ts pepper
- 1 ts paprika krydder
- 1/2 ts salt
Brukes: pasta, kjøttboller, pizza, gryter, supper, kylling, lam, grønnsaker osv.
TACOMIKS
- 4 ss chilipulver, juster ned mengde om du ønsker mildere utgave
- 2 ss løkpulver
- 3 ss røkt paprika
- 7 ss cumin
- 2 ts salt
- 1 ts sort pepper
- 2,5 ss oregano
Kjøttmiks
- 3 ss flaksalt/maldonsalt
- 2 ss peppermiks
- 4 ss hvitløkpulver
- 2 ss røkt paprika
- 2 ss løkpulver
- 2 ss rosmarin
- 2 ss timian
Brukes: Biff, kylling, kalkun, svin, karbonadedeig, i pastasauser, pizzasaus, hjemmelaget burger, til ovnsbakte grønnsaker osv.
Hot chili miks
- 1 ss chilipulver
- 1 ss hvitløkspulver
- 1/2 ts chipotle
- 1/2 ts pepper
- 1 ss oregano
- 1 ss havsalt
- 1 ss løkpulver
- 1 ss røkt paprika
Brukes: Pasta, gryter, supper, kylling, biff, svin, Bbq, pizza osv.
Urte& hvitløk miks
- 2 ss Provance krydder
- 3 ss persille
- 4 ss hvitløkspulver
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts salt
Brukes: Grønnsaker, pasta, salat, kylling, svin, ostesmørbrød osv.
Asiatisk miks
- 2 ss karripulver
- 1 ts chilipulver
- 2 ts koriander
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ts ingefær
- 1,5 ts salt
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts brunt sukker/sukrin gold
- 1 ts paprikapulver
Brukes: Kylling, biff, svin, kalkun, laks og ørret, supper, gryter osv.
(en av mine favoritter på ovnsbakt/airfryet ørret)
KYLLING/SVIN/KALKUN mix
- 4 ss hvitløkpulver
- 2 ts rosmarin
- 2 ss timian
- 1/3 ts Cayenne (her kan du justere ned om du ikke vil ha den sterk)
- 1/2 ss sennepsfrø
- 1/2 ts salt
- 1/3 ts pepper
Krydderblandinger
Krydder mikser hjemmelaget
Kjempe godt må lage mer
Så fint Mina 🥰 Skal straks i gang med å lage en liten miniserie på anapchat der vi tømmer krydderskuffene og lager nye mikser vi får bruk for😍