En amerikansk sandwich klassiker hvor navnet BLT- står for Bacon-salat-tomat!
Denne har du garantert sett i mange varianter og jeg kan love deg at jeg har laget utallige varianter i min kokkekarriere på de ulike restaurantene jeg har arbeidet i. En svært populær lunsjrett og det ikke uten grunn.
Versjonen jeg deler med dere her i dag, er en veldig enkel versjon som du kan ha ferdig på 15 minutter. Baguetten kan du pakke med i lunsjboksen eller nyte den med det samme. På restaurant serverer de den gjerne sammen med pommes fries.
Håper den frister og at du har lyst til å prøve den ut. Er ganske sikker på at du ikke vil bli skuffet😊🤞
Grove baguetter
Det å få tak i ferske grove baguetter i matbutikken er ingen enkel sak. Det eneste som fins her i området, er halvstekte grove baguetter som ikke er av de beste. Skulle ønske de laget ordentlige «hjemmebakte» grove baguetter og ikke bare pariserloff.
Det har hendt at det har fantes, men da har de dessverre vært mer som tynnbrød og ikke særlig plass til å fylle dem med godsaker.
Så valget mitt ble da Brioche baguette som jeg kjøpte på Meny. Har kjøpt disse ved en tidligere anledning og de passet i grunn perfekt til BLT.
Siden jeg er en ivrig airfryer bruker, brukte jeg også den til å lage denne. Har du ikke airfryer, er det enklest å finne frem stekepanna!
Før helga kommer skal dere få oppskrift på en deilig langpanne pizza med kylling. Den ble ordentlig digg, så bare å glede seg!
Til 2 baguetter trenger du
- 2 baguetter etter eget valg
- 2 kyllingfileter
- 4 skive(r) bacon
- olje til steking
- salt, pepper og hvitløkspulver
- salat ( jeg foretrekker isberg, romano eller crispysalat til denne)
- tomater
- rødløk
Hvitløksdressing
- 3 ss creme frache
- 2 ss majones
- 1 fedd hvitløk
- salt og pepper
- sitronsaft
- 1 liten klype sukker, eller annen søtning
Slik gjør du
- Forvarm airfryer til 185℃. Bruk en skarp kniv til å dele kyllingen i to. Snitt den som du skulle laget butterfly kyllingen, bare at du kutter den tvert av og får to flatere fileter pr kylling. Gni olje på filetene og krydre med salt og pepper. Stek filetene sammen med 4 bacon skive(r) i den forvarmede airfryeren i 8-10 minutter, eller til kyllingen har fått en fin og gylden farge. Snu gjerne på kyllingen og baconet halvveis i steketiden. La kjøttet hvile på benken imens du varmer baguettene.
- Legg baguettene i airfryeren og stek videre i 3 minutter. I mellomtiden kan du finkutte salat, kutte rødløk i skiver og det samme med tomatene.
- Lag hvitløksdressingen. Finhakk hvitløken, eller bruk en hvitløkpresse og bland den sammen med de øvrige ingrediensene. Smak til med salt, pepper og sitron.
- Montering av BLT. Smør hvitløksdressingen på innsiden av baguettene. Spre deretter et godt lag med finkuttet salat- tomater-rødløk-kyllingfilet-bacon-salat- baguette topp.
#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #burger #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kosemat #kylling #laks #lam #lunsj #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #scampi #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret