Panert kyllingfilet, fylt med ost og skinke. Så godt og så enkelt!
Den kan fort bli en favoritt rundt middagsbordet og i dag skal jeg dele 2 varianter med dere. Det vil si kylling cordon bleu servert med 2 ulike tilbehør.
Det er ikke saus på noen av mine to varianter. Men hvis du er av typen som elsker saus. Vil jeg anbefale bernaisesaus eller en soppsaus, som kan passe til begge variantene.
Hvordan du tilbereder kylling cordon bleu er opptil deg.
Du kan steike de på stekepanne hvis du foretrekker det, i ovnen eller i airfryer om du skulle ha det. De egner seg også godt til å fryse ned.
Jeg har brukt kyllingfilet, men den lille «tenderen» som henger på brystet bruker jeg ikke til dette. MEN den må ikke kastes fordi om. Den kan krydres og paneres. Så får du crispy chicken tenders, som barna ELSKER. Det gjelder sikkert deg selv også, får vi håpe.
Dette trenger du til 2 personer
2 stk. kyllingfilet uten skinn
2-3 skiver med kokt skinke
6 osteskiver
salt &pepper
Hvis du har kylling krydder må du gjerne bruke det.
PANERING
1 Egg, sammenvispet
3 ss hvetemel
3 ss griljermel evt. brødkrum (kan også bruke riskaker, salte kjeks, baconsvor osv.
TILBEHØR 1:
Bakt søtpotet
Stekte grønnsaker : champignon, rødløk, spinat
Smør til den bakte poteten
Prikk poteten med en gaffel. Gni den med litt olje og ha på havsalt. Bakes i ovn eller airfryer. Temperatur 200 grader i ca. 1 time, eller til den er ferdig.
På bildet nr1 har jeg panert kyllingen med knuste riskaker.
Tilbehør 2:
Knuste småpoteter med urter og hvitløk
Bakte tomater
Finhakket hvitløk
Sitron
friske urter, som timian, persille, gressløk, koriander…
Bak småpotetene i ovn eller airfryer. 180 grader til de er gjennombakt. 12-18min. Ta ut potetene og mos de LETT med en gaffel, ved å presse de bittelitt flate. Ha de over i en form og ha i tomater samtidig. Ha i litt olje, ferske urter og finhakket hvitløk over. Dryss litt havsalt tilslutt. Sett på 200 grader og stek i 5-10 minutter. Alt etter hvor sprø og gyllen du ønsker potetene dine.
Server ved siden av kyllingen og ha ei skive sitron som du kan presse over fileten.
Slik gjør du
- Del kyllingfiletene ved å snitte de på langs, på den tykke delen. Men ikke helt gjennom. Som du ser på bildet, bretter du den ut som en sommerfugl. Legg ost, skinke og ost igjen og brett over igjen.PS: Du kan banke filetene litt flate i stedet hvis du har det veldig travelt.
- Krydre med salt og pepper på begge sider. Vend i hvetemel, deretter i egg og avslutt med å vende i brødkrum.
- Legg rett på rist i airfryer og stek på 180° ( på kylling program hvis du har) i 10 minutter, deretter kan du snu filetene og sette over på 200° i 5 minutter til. Hvis du har en kraftig og god airfryer, trenger du ikke snu. Dersom du ikke vil ha mørk skorpe, kan du holde tempen på 200°.
- I stekepanne har du litt smør eller olje i panne og svir av på begge sider først. Deretter skrur du ned varmen bittelitt og steker ferdig. Ha gjerne på lokk.
- I stekeovn, forvarmet 200 grader og stekes i ca 20 min. Steketid varierer uansett hvor du steker, det kommer an på tykkelsen. La alltid kjøttet hvile noen minutter før du serverer.
Sjekk gjerne ut min REEL VIDEO PÅ instagram:
https://www.instagram.com/p/CKzKl-sA_kd/?utm_source=ig_web_button_share_sheet for å se noen av trinnene:)
Velbekommen