Kylling i sursøtsaus airfryer | matpaaminutter

 

I går laget jeg hjemmelaget Sweet&Sour med kylling og jeg vet mange venter på oppskrift på denne i dag.

Vi stekte kyllingbitene i airfryer. Sprø og saftig kylling, uten å tilsette fett/olje.

Denne retten er så enkel og utrolig god! Du kan fint erstatte kylling med biff eller svin, fremgangsmetoden er den samme.

Eller du kan droppe kjøttet og kjøre VEGETAR versjon, Nå er dette en veldig forenklet versjon. Der kjøttet ikke er marinert i forkant. En kjapp og enkel hverdags versjon rett og slett!

Du klarer å lage denne retten på 30 minutter hvis du er effektiv. og den er like god dagen etter, om du er så heldig at får rester da.

Når det er sagt, så håper jeg dere syns den er like god som vi synes. Er sjeldent vi drar på Kina/asiatisk restaurant da jeg synes hjemmelaget smaker så mye bedre. Nå finnes det unntak og noen restauranter er bedre enn andre, helt klart😊


Sweet&sour kylling

Oppskrift 3-4 personer

  • 500 g kyllingfilet eller lårfilet
  • 2 egg
  • Panko, eller brødkrum

Sursøt saus

  • 400 g hakkede tomater
  • 3 ts tomatpure
  • 3 ss sukringold
  • 2 ts paprika krydder
  • 4 ss eddik 7% eller riseddik
  • 3 dl Kylling kraft
  • 1 liten boks ananas
  • 1 stor gul løk
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 hvitløk, rund type (kinesisk) eller 3 fedd
  • 1/4 rød chili, juster mengde etter hva dere liker
  • salt& pepper
  • Lime

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kok ris som anvist.
  2. Skjær kylling i passe store stykker (som 2 tommeltotter). Krydre med salt og pepper.
  3. Kutt derettter grønnsakene, se bilde under. Fres løk i litt olje et par minutter. Ha deretter i hvitløk og chili. Tilsett sukringold og la det putre i 30 sekunder. haså i tomatpure, eddik, ananas (inkludert juicen) og bland godt. Tilsett så de hakkede tomatene og kraften. Kok opp og smak til. La det hele stå å småkoke mens du gjør ferdig kylling.
  4. Klekk eggene i en skål. Dypp kylling bitene i eggeblandingen og deretter vend i Panko. Legg de så over på brett med bakepapir. Stekes på 200 grader i Ca. 10-15 minutter.

Kommentar: Perfekt å steke i airfryer.

I AIRFRYER: Spray de ferdig panerte stykkene med bittelitt olje og sett airfryer på 185 grader i Ca. 8 minutter. Husk å «shake» halvveis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »