Å lage satay kylling i en airfryer er ikke bare fantastisk,
men også en lekende lett måte å få den perfekte kombinasjonen av saftig kylling og deilig, kremet sataysaus på. En flott og god rett som er enkel å imponere dine gjester med.
Har du god tid, kan du selvfølgelig legge kyllingen i marinaden kvelden i forveien, men denne lynraske versjonen passer perfekt på travle dager.
Oppskriften kombinerer en rekke smaker og krydder for å gi deg en autentisk smak av Sørøst-Asia rett i ditt eget kjøkken.
Du kan selvfølgelig lage satay kylling i stekepanna, på grillen, eller i ovn, men jeg foretrekker å lage i airfryer. Skal du lage satay til tapasbord for 20 personer, ville jeg helt klart valgt en annen metode enn airfryer.
Dette er den første av minst 3 og forhåpentligvis 4 oppskrifter med kylling som kommer her på bloggen denne uken.
Det vil bli både kylling bowl, Kylling med pasta, en wok med kylling og forhåpentligvis en til før helgen er over. ❤️
Tips og triks
- Dersom du ønsker å lage en vegetar versjon, erstatt kyllingen med hallouimi eller tofu og følg ellers de samme instruksene.
- Flere grønnsaker. Legg til grønnsaker som paprika og løk. Du kan gjerne tre de på spydene sammen med kyllingen eller steke ved siden av.
- Selv om oppskriften her er med kylling, kan du også bruke både svin, biff og scampi
- Bytt gjerne salaten ut og server kylling satay med nudler eller i pitabrød med salat
- Du trenger ikke å lage spyd med kyllingen, du kan fint steke dem uten også
Til 3 porsjoner trenger du
Sataysaus og ,marinade
- 4 fedd hvitløk
- 1 ts frisk ingefær
- 1/2 chili
- 3 ss sukrin gold, eller bruk brunt sukker
- 2 sitrongress
- 2 ss sesamolje
- 2 ss fiskesaus
- 6 ss soyasaus
- 1/2 lime
- 300 g peanøttsmør
- 1 ss sriracha
- 1 dl kokosmelk
- 5 ss vann
- salt og pepper
Til servering
- Kokt ris eller nudler
- En god grønn salat med mango, agurk og tomater, eller valgfri salat
- evt. frisk koriander og peanøtter som topping for ekstra smak
Slik gjør du
- Forbered sataysausen: I en liten bolle, elelr i en blender, bland sammen peanøttsmør, soyasaus, limesaft, vann, kokosmelk, hvitløk, brunt sukker, sesamolje, ingefær, chilipulver, salt og pepper. Rør godt til alle ingrediensene er godt blandet og sausen er jevn. Smak til og sett halvparten til siden
- Forbered kyllingen: Tre kyllingstrimlene på spyd og pensle dem på begge sider med halvparten av sausen. Pensle godt slik at kyllingen er jevnt dekket av sausen.
- Forvarm airfryeren: Sett airfryeren på 185℃ . Legg spydene forsiktig i airfryeren. Pass på at de ikke overlapper hverandre for jevn tilberedning.
- Stek kyllingen: Stek kyllingspydene i airfryeren i ca. 10-12 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Husk å snu dem halvveis for jevn steking.
- Server de varme, saftige satay kyllingspydene med resten av sataysausen på siden som en deilig dipp. Dryss gjerne over litt hakket koriander og peanøtter for ekstra smak og farge.
Kommentar:
Skulle du få rester, kan du bruke de til å enten lage deg en kylling satay bowl, bruke den i wraps med salat og den er god på pizza.
- Pepperkakemuffins | airfryer oppskrift | matpaaminutter
- Serinakaker i airfryer | matpaaminutter
- Focaccia til jul | airfryer oppskrift | matpaaminutter
- Kickstart med airfryer | Den ultimate guiden for å bruke airfryer daglig
- Kremet gulrotsuppe med parmesan og koriander | matpaaminutter
#airfryer #airfryermat #airfryertrude #biff #boller #brød #burger #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #laks #lam #lunsj #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #påleggsalat #salat #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret
Hei! Denne oppskriften var veldig god! Men jeg lurer på hvor lang holdbarhet den sataysausen har i kjøleskap?
Takk, så hyggelig at du likte den. Den kan stå en ukes tid i kjøleskapet:)