Kylling satay i airfryer | oppskrift matpaaminutter

Kylling satay i airfryer oppskrift | matpaaminutter

Kylling satay i airfryer | oppskrift matpaaminutter

Å lage satay kylling i en airfryer er ikke bare fantastisk,

men også en lekende lett måte å få den perfekte kombinasjonen av saftig kylling og deilig, kremet sataysaus på. En flott og god rett som er enkel å imponere dine gjester med.

Har du god tid, kan du selvfølgelig legge kyllingen i marinaden kvelden i forveien, men denne lynraske versjonen passer perfekt på travle dager.

Oppskriften kombinerer en rekke smaker og krydder for å gi deg en autentisk smak av Sørøst-Asia rett i ditt eget kjøkken.

Du kan selvfølgelig lage satay kylling i stekepanna, på grillen, eller i ovn, men jeg foretrekker å lage i airfryer. Skal du lage satay til tapasbord for 20 personer, ville jeg helt klart valgt en annen metode enn airfryer.

Dette er den første av minst 3 og forhåpentligvis 4 oppskrifter med kylling som kommer her på bloggen denne uken.

Det vil bli både kylling bowl, Kylling med pasta, en wok med kylling og forhåpentligvis en til før helgen er over. ❤️

kylling satay i airfryer | oppskrift matpaaminutter

Tips og triks

  • Dersom du ønsker å lage en vegetar versjon, erstatt kyllingen med hallouimi eller tofu og følg ellers de samme instruksene.
  • Flere grønnsaker. Legg til grønnsaker som paprika og løk. Du kan gjerne tre de på spydene sammen med kyllingen eller steke ved siden av.
  • Selv om oppskriften her er med kylling, kan du også bruke både svin, biff og scampi
  • Bytt gjerne salaten ut og server kylling satay med nudler eller i pitabrød med salat
  • Du trenger ikke å lage spyd med kyllingen, du kan fint steke dem uten også

Til 3 porsjoner trenger du

Sataysaus og ,marinade

  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ts frisk ingefær
  • 1/2 chili
  • 3 ss sukrin gold, eller bruk brunt sukker
  • 2 sitrongress
  • 2 ss sesamolje
  • 2 ss fiskesaus
  • 6 ss soyasaus
  • 1/2 lime
  • 300 g peanøttsmør
  • 1 ss sriracha
  • 1 dl kokosmelk
  • 5 ss vann
  • salt og pepper

Til servering

  • Kokt ris eller nudler
  • En god grønn salat med mango, agurk og tomater, eller valgfri salat
  • evt. frisk koriander og peanøtter som topping for ekstra smak

Slik gjør du

  1. Forbered sataysausen: I en liten bolle, elelr i en blender, bland sammen peanøttsmør, soyasaus, limesaft, vann, kokosmelk, hvitløk, brunt sukker, sesamolje, ingefær, chilipulver, salt og pepper. Rør godt til alle ingrediensene er godt blandet og sausen er jevn. Smak til og sett halvparten til siden
  2. Forbered kyllingen: Tre kyllingstrimlene på spyd og pensle dem på begge sider med halvparten av sausen. Pensle godt slik at kyllingen er jevnt dekket av sausen.
  3. Forvarm airfryeren: Sett airfryeren på 185℃ . Legg spydene forsiktig i airfryeren. Pass på at de ikke overlapper hverandre for jevn tilberedning.
  4. Stek kyllingen: Stek kyllingspydene i airfryeren i ca. 10-12 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Husk å snu dem halvveis for jevn steking.
  5. Server de varme, saftige satay kyllingspydene med resten av sataysausen på siden som en deilig dipp. Dryss gjerne over litt hakket koriander og peanøtter for ekstra smak og farge.

Kommentar:

Skulle du få rester, kan du bruke de til å enten lage deg en kylling satay bowl, bruke den i wraps med salat og den er god på pizza.

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #italiensk #jul #kosemat #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+