kyllingform med paprikasaus

kyllingform med paprikasaus | matpaaminutter

Kyllingform med paprikasaus

Ovnsbakt kylling er alltid godt og den passer like godt til hverdags som til helgekos!

Alltid like spent på hva som befinner seg under selve kyllingen i former som dette. Hva med deg?

Jeg tok et dykk i grønnsakskuffen og fant frem aubergine, squash og løk. Og for å gi den litt ekstra sødme la jeg også til noen skiver med appelsin. Resten av den appelsinen slåss vi nesten om å spise haha😂 Det var gigantiske appelsiner fra Tyrkia som smakte aldeles nydelig! Men du står fritt til å bruke andre grønnsaker om ønskelig.

Saftig kylling

Det er sjeldent jeg bruker å ovnssteke kylling. Ettersom vi har flere airfryere her hjemme blir det sjeldent brukt stekeovn(er). Men jeg har også mange lesere som ikke har airfryer og tenkte derfor at det var på høy tid med en oppskrift laget i stekeovn. For øvrig, så kan du lage alle airfryer oppskriftene mine i en stekeovn også, det vil bare ta lengre tid og kreve noe høyere temperatur.

Denne formen kan lages med kyllingfilet også, men ville da foretrukket filet med skinn. Vi Kjøpte frosne lår, som jeg kappet i 2, slik at jeg fikk overlår og klubber. Du kan kjøpe dette seperat, men med den prisstigningen som pågår i disse dager vil jeg virkelig anbefale deg å kjøpe fryst. De kan tine i kjøleskapet over natten. En svær pose med over 2 kilo koster rundt 125 kr med dagens priser. Krydret de med en god miks av ulike krydder. Vi serverte stekte potetbåter ved siden av kyllingformen. Potetene stekte vi i airfryer, men du kan også steke dem i ovnen samtidig som kyllingen på et eget brett.

Selv elsker paprikasaus til kylling og det er jeg heldigvis ikke alene om. Sausen kan minne litt om klassikeren romescosaus, men personlig liker paprikasaus bedre. Du vil finne flere versjoner av mine paprikasauser i andre oppskrifter med kylling her på bloggen. Den kan varieres i det uendelige.

Ovnsbakt kyllingform med paprikasaus

Til ca.4 porsjoner trenger du

  • 4-5 kyllinglår

Kryddermiks

  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss hvitløkpulver
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts tørket timian

Grønnsaker

  • 1 squash
  • 1 liten aubergine
  • 2 rødløk
  • 2 sjalottløk
  • 3 ss olivenolje
  • frisk timian, kan sløyfes
  • 1/2appelsin
  • salt og pepper

paprikasaus

  • 2 store paprika ( brukte 1 rød og en gul) evt. hermetisert paprika
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 2 cm rød chili, juster mengden om du liker det sterkere
  • 1 terning hønsebuljong utrørt i 3 dl vann
  • 3 ss creme fraiche ( kan også bruke rømme eller fløte)
  • salt og pepper

Potetbåter ( se oppskrift HER,) Du kan bytte ut poteter med ris, salat, quinoa eller lignende.

TIPS/RÅD

Er du glad i saus? Det er vi og vi helte sausen over kyllingen før den gikk i ovnen, men du kan også helle den over ETTER. I og med at kyllingen vil slippe ut mye væske blir den veldig tyntflytende. Jeg liker den sånn. Du kan også helle sausen forsiktig ut av formen og jevne den med maisenna under et oppkok. Dette velger du helt selv.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200℃. Del paprikaene opp i 2 og fjern frøene og stilken. Skrell løk og hvitløk og ha alt i en ildfast form sammen med chili. Ringle olje over grønnsakene og stek i 20 minutter. ( eventuelt i airfryer på 185℃ i 15 minutter)
  2. Del kyllinglårene i 2. Hvis du bøyer litt i låret kan du kjenne beinet/ leddet hvor du skal kutte for å en del med klubb og andre med overlår. (omtrent på midten).
  3. Bland sammen aller krydderne i en skål og fordel alt krydderet på kyllingstykkene, på begge sider. Kutt opp squash og aubergine i terninger på 2×2 cm, appelsin i skiver og løk i båter. Fordel grønnsakene utover i en stor ildfast form, eller bakebrett med høy kant. Strø over salt, pepper og frisk timian (eventuelt tørket). Legg kyllingstykkene oppå grønnsakene, med skinnsiden ned.
  4. Fjern skinne på paprikaene og putt alle ingrediensene til sausen i en blender, eller i et desilitermål som tåler varme. Kjør det glatt og smak til med salt og pepper (eventuelt chili). Hell sausen over kyllingen og grønnsaksformen.
  5. Stek kyllingen på 185℃ i 60 minutter. Halvveis i steketiden snur du kyllingen forsiktig slik at skinnsiden er opp. La formen stå å hvile i minst 10 minutter før du serverer.

Kommentar:

Se tips angående saus lengre oppe!

kyllingform med paprikasaus

#airfryer #airfryermat #bbq #biff #boller #brød #burger #dessert #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kosemat #kylling #laks #lam #lasagne #lunsj #mango #matpakke #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #søtt #taco #tapas #texmex #tilbehør #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA til 349,– Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+