Kyllingkebab | hjemmelaget | matpaaminutter

 

Hjemmelaget kylling kebab er en god favoritt her hjemme og en gjenganger, også når vi er på ferie!

Det å lage selve retten er veldig enkelt og kjapt, men her trenger kyllingen å marineres i minst 8 timer. Så lag gjerne den dagen kvelden i forveien.

Vi måtte la vår sto i 2 døgn, noe som bare gir enda bedre smak.

Tyrkisk oppskrift

Oppskriften på denne marinaden fikk jeg av en god venn som er kokk på en restaurant i Tyrkia. Ganske så likt den jeg har brukt å lage selv i grunn, bortsett fra en ingrediens.

Spydene passer utmerket på grillen, men vi brukte Airfryer denne gangen.

På vinterstid griller du de bare i stekeovnen. Kyllingkebaben er vel verdt et forsøk. Juster gjerne ned litt på chilimengden i marinaden om barna skal spise. Vi serverte kebaben sammen med fullkorn pitabrød, men du kan gjerne bruke tortillalefser, Nan brød, tynnbrød, lomper osv…På restauranter i Tyrkia serveres denne retten også med ris og pommes fritt.

Ha en fortsatt fin sommer videre!


kyllingkebab

airfryet kylling kebab

Dette trenger du til 4 personer

  • 4 stk. kyllingfilet evt. kan du bruke lårfilet
  • 4 grønne/røde spiss paprika
  • 2 sitroner
  • 4 stk. pitabrød eller lignende

Oppskrift marinade til 4 stk. kyllingfileter

  • 8 ss yoghurt naturell / tyrkisk yoghurt
  • 4-5 ss olivenolje
  • 4 ss sitronsaft
  • 4 ss ketchup
  • 3 ss paprika pulver
  • 1 ss kummin
  • 1,5 ss salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1,5 ts kanel
  • 1 ts chiliflak( kan sløyfes eller erstattes med chilipulver)

Salatmiks

  • 4 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1 rødløk
  • 1 dl bladpersille
  • 1/2 lime
  • 2-3 ss olivenolje
  • 4 ss NAR EKSHILI SOS (granateplesirup/eddik) kjøpes i asiatiske butikker, kan sløyfes
  • 1 ss sumac, kan sløyfes. ( et middelshavskrydder)
  • 3-4 ss peppermynte frisk eller 1 god spiseskje tørket
  • salt & pepper
 

Slik gjør du

  1. Ha alle de tørre ingrediensene til marinaden i en stor bolle og bland i yoghurt og sitronsaft.
  2. Kutt kyllingen opp i passe store tykke biter og vend dem godt i marinaden. La kyllingen ligge i marinaden over . Tildekket og kjølig i omtrent 8 timer eller mer. Forvarm grillen/stekeovnen ca. 200 grader og tre kyllingbitene innpå grillspydene. ( jeg krysset to og to spyd og tredde på)
  3. Legg kjøttet på grill/airfryer/ovn sammen med spiss paprika og snu alt etter ca. 6-8 minutter. Her varierer steketiden, så følg meg.
  4. Lag salatmiksen ved å kutte opp alle urter og grønnsaker for så vende i olje, krydder og eventuelt sirup. Blandes godt. Varm pitabrødene et par minutter på grillen/ovn og server sammen med kyllingspydene og salaten.
  5. Ha en halv sitron til hver person som kan skvises over kjøttet ved servering. Ha gjerne litt ekstra peppermynteblader og spis som tilbehør med sitron og eventuelt litt salt på KNALLGODT!
  6. Legg spydene oppå pitabrødene og server sammen med salatmiksen.

hjemmelaget kebab

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »