Har du alt planlagt hva helgens-snacks blir ?
Skulle legge ut innlegget litt tidligere, men vi har vært på Leos Lekeland i 6 timer i dag.
Denne digge planken her, er fylt opp med masse godt. Det beste er ja at en kan spise rett fra fjøla, som igjen betyr mindre oppvask .
Her er det sprøstekte kyllinglår, paprika saus, stekt sopp, mango stenger og potet-sellerirot pure.
The perfect way to share a meal !!
Ha ei fantastisk helg og fyr gjerne løs om du har spørsmål ❤
Oppskrift 2 pers
Potet og sellerirot pure
- 400 g poteter
- 150 g selleri rot
- 2 ss smør
- 1 skvett lett matfløte eller lettmelk
- salt& pepper
Paprikasaus
- 1 liten gul løk
- 1 fedd hvitløk
- Chili , dersom ønskelig
- 150 g paprika rød evt bland med grønn
- 2 ss chili saus
- 1 ss tomatpure
- 2 ss kylling fond
- 1-2 dl lett matfløte
- 1 ss sukrin gold
- salt& pepper
- 1/2 dl vann
Kyllinglår
- 4 Kyllinglår, krydre med ditt favoritt krydder
- 1 lime kuttes i båter
Tilbehør
Sjaminjonger, krydres med hvitløk , salt& pepper
Mangostenger
Slik gjør du
- Legg kyllinglår i Airfryer eller på bakebrett og stek på 200 grader i ca.20-25 minutter. La de hvile i minst 5 minutter.
- Skrell og kutt opp potet og selleri. Kutt i små terninger og la dem koke til de er møre.
- Stek løk, paprika, hvitløk i litt olje og tilsett deretter tomatpure, chilisaus og fond.
- Ha i resten og kok opp. La sausen småkoke i 5 minutter og kjør glatt med stavmikser. Smak til med salt& pepper .
- Stek sjaminjong i olje på panne og og ha på krydder.
- Sil av vannet på potetene og sellerirot. Ha i smør og fløte. Mos godt og smak til med salt og pepper.
Server det hele på en planke og ha lime opp Kyllingen før du spiser. Bon apetit❤️
Tips
Er du ikke er stor fan av potetpure, bytt den ut med Søtpotet fries eller vanlig fries.
Bytt paprikasaus ut med Barbeque saus og hvitløk dressing!
Da har du uansett en Ny LØRDAGSFAVORITT om du er glad i kylling