Kyllingsalat | matpaaminutter

Deilig kyllingsalat, fylt med godsaker!

I helgen fikk vi en fin smakebit på sommeren og det gjorde jammen godt for kropp og sjel. Sånn virkelig godt og som vi kan leve litt på!

Vi fikk endelig spist vårt først måltid ute på terrassen vår, helt herlig Det smaker alltid bedre med lettere og friskere retter på varmere dager, så denne kyllingsalaten var et godt valg på denne deilige dagen.

Fikk rasket med masse deilige snack grønnsaker hos Meny før helga, i «smågodt» kassene som bugnet med små grønnsaker i løsvekt. Deilig å bare kunne plukke og mikse selv. Jeg elsker de søte tomatene, men skulle ønske at vi hadde enda større utvalg av norske tomater i butikkene rundt omkring her. Bare det å få tak i Romano salat er vanskelig til tider. Det er min FAVORITT salat nr.1!

Laget en miks av Balsamico, lime og pepper som dressing på salaten, men du kan fint bruke andre dressinger eller oljer som du foretrekker.

Søndagen ble brukt til å finne frem puter, tepper, pledd, lys o.l. til uteområdet. Vi fikk klargjort utemøbler, støvsuget og vasket alle putekasser. Vasket putetrekk og klargjort grillen. Vi avsluttet dagen med en fjelltur på Kolbeinsvarden med våre gode naboer og en deilig drink på terrassen, i det solen var på vei ned En perfekt dag på mange måter, men samtidig aldri en dato jeg helt klarer å venne meg til.

Min kjære mamma døde 18.04.2015
Så at dagen ble så fin, er jeg takknemlig for.
Lagt ved noen bilder fra dagen helt nederst i innlegget, om du ønsker å en titt

Dersom du liker mine oppskrifter, setter jeg pris på om du deler de videre ❤

Dette trenger du til 1 person

Kryddermiks til kylling

  • 1 stk kyllingfilet
  • 1/3 ts salt
  • 1 ts salvie
  • 1 ts paprikapulver
  • kvernet pepper
  • 1 ss hvitløksolje

Salaten

  • 1 håndfull valgfri salatmiks (brukte babyleaf-salat mix)
  • 2 snack agurker, du kan så klart bruke vanlig agurk om ønskelig
  • 2 snack paprika, eller en halv vanlig paprika
  • 5-6 miksede mini tomater, evt. 1 stor tomat
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 avokado
  • 30 g feta ost, ( jeg bruker nesten ALLTID Yesilova-gresk feta, absolutt min favoritt)
  • 1 ts salt & urtemiks for pasta og salat, evt. Salatmiks krydder/ litt friske urter, nykvernet pepper og salt.

Dressing

  • 2 ss balsamico
  • 1/2 lime
  • kvernet pepper
 

Slik gjør du

  1. Bland sammen krydder og olje en en liten skål. Gni blandingen godt over hele fileten. Grill den, stek i panne, i ovnen eller i din airfryer til den er gjennomstekt.
  2. Vask, kutt og ha alle grønnsakene over i en skål. Ha over fetaosten og dryss over urtesaltet.
  3. Miks sammen ingrediensene til dressingen.
  4. Del kyllingfileten opp og legg over, eller miks den inn i salaten. Ha over ønsket mengde dressing.

Server gjerne med noe godt brød ved siden av! Og gjerne 1 hardkokt egg oppi salaten.
Det var planen her, men glemte det helt bort!

PS: Du må gjerne bytte ut kyllingen med biff, svinefilet, ørret, reker eller lignende.

Velbekomme !

Noen glimt fra søndag 18.04.2021, årets hittil varmeste dag her på Askøy

 

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »