Kyllingsalat med karridressing | matpaaminutter

Kylling og karri blir som regel alltid en suksess rundt middagsbordet. I dag får du oppskriften på en deilig kyllingsalat med karridressing.

Salaten er akkurat passe krydret, søt, ikke for sterk og den har selvfølgelig en deilig konsistens.

Den passer å ha i wraps/lomper, på toast/smørbrød/baguetter, eller nyt og spis som den er!

Kylling+ Karri= sant

Dette er ikke den første og langt ifra den siste oppskriften med kylling+ karri her på bloggen. 

Jeg håper og tror, at også du elsker smaken av karri og at dette blir en påleggsfavoritt hjemme hos deg.

Vi pakket den i grove tortilla lefser i går til middag. Sammen med salat, tomater og rødløk. Nam nam.

Jukse/bytte/tilføye

Jeg brukte kyllingfilet i min salat. Jeg har tidligere brukt rester fra både hel grillet kylling og fra salatkylling pakkene de selger i butikken. 

Løken ble droppet denne gangen. Da min datter ikke «liker» løk. Rart med det, kan spise og like når de ikke ser den😉

I tillegg droppa jeg chili, men det kan du fint tilsette etter smak selv.

Ha gjerne i flere eller andre grønnsaker. Ikke la oppskriften begrense deg, heller tvert i mot.

Jeg har juksa bittelitt denne gangen, ved å bruke ferdig chutney på glass. Men lag gjerne vår deilige sukkerfrie chutney hvis du har tid og anledning. Hvis ikke så duger de glassene altså. God på smak.

Kyllingsalat i karridressing
Hjemmelaget kyllingsalat med karridressing på tortilla lefse

Ingredienser til 3-4 wraps 

  • 2 kylling fileter medium størrelse
  • 100 g rød paprika
  • 100 g grønn paprika
  • 60 ananas, brukte hermetisk
  • 2 ss pistasj nøtter

Karri dressingen

  • 5 ss lett majones
  • 1 hvitløk rund, eller 1 fedd
  • 2 ss lett rømme
  • 1 ss karripulver
  • 2 ss mango chutney, for min oppskrift se her
  • saften fra 1 ts sitron
  • salt& pepper

Slik gjør du

  1. Del kylling i passa små terninger, eller strimler hvis du foretrekker det. Krydre med salt og pepper og stek til de er gjennomstekte. La kyllingen kjøle seg noe ned før du har den i salaten.
  2. Del opp grønnsakene og ha de over i en bolle.
  3. Lag dressingen ved å ha alle ingrediensene i en blender eller finhakk hvitløk og vend den inn i resten. Smak til.
  4. Bland så dressingen sammen med grønnsakene og kyllingen. Smak til med salt og pepper
  5. Grovhakk pistasjnøtter og strø over salaten

Andre retter laget med karri ( direkte link i navnet) 

Sukkerfri hjemmelaget mango chutney
sukkerfri mango chutney av matppaminutterhttps://matpaaminutter.no/post/sukkerfri-mango-chutney

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »