KYLLINGSCHNITZEL | airfryer |matpaaminutter

 

Hjemmelaget kyllingschnitzel, med sprø skorpe, saftig og ikke minst smaksrikt kjøtt.

Denne MÅ du bare få laget deg snart!

Hadde nokså enkelt, men godt tilbehør. Kokt ris, mini plommetomater, brokkoli og litt gresk dressing attåt. Perfekt hverdagsmiddag, men som kan piffes opp til å bli skikkelig DIGG og typisk «helgemat»

Her er det mange muligheter, eksempelvis : med kokte poteter og smeltet smør, ris og bernaisesaus, båtpoteter og salat osv….

Planen var å dele denne med dere tidligere i uken, men det har rett og slett ikke vært tid før nå.

Som vanlig har jeg brukt Airfryer til å steke dem i, men du lager de vel så god på panne eller i stekeovn.


Kyllingsnitzel hjemmelaget

Dette trenger du til 4 personer

  • 4 kylling fileter uten skinn
  • 2 egg
  • 4 ss hvetemel
  • 8 ss Panko ( brødkrum/knuste knekkebrød)
  • 4 ss finrevet parmesan

Tilbehør

  • Brokkoli
  • mini plommetomater
  • kokt ris

Krydder miks

  • 2 ss hvitløkpulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts rosmarin
  • 1,5 ss timian
  • 1/4 ts kajennepepper( kan byttes med chilipulver)
  • 1/4 ts malt sort pepper
  • 1/4 ts sennepsfrø

Gresk dressing

  • 1 pose gresk dressing miks
  • 1/2 beger lett rømme
  • 1 ss kaldt vann

Slik gjør du

  1. Bank kyllingfiletene nokså flate og krydre dem på begge sidene med kylling miks krydderet.
    1. Ha eggene i en bolle og visp sammen. Strø mel på et serveringsfat og bland parmesan og panko på et annet fat.
  2. Vend filetene i mel, deretter dyppes de i egg og tilslutt vender du de i panko/parmesan blandingen. Husk at begge sider skal ha på alt. Stekes i Airfryer på 190 grader i 10 minutter. ( tid kan variere noe Pga tykkelse på kjøtt og modell airfryer). Dersom du steker i panne, må du ha i olje eller smør.
  3. Server med kokt ris, brokkoli eller med noen av de andre alternativer jeg har beskrevet i introen.

Airfryet kyllingsnitzel

#airfryermat #matpaaminutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »