Farlig gode kyllingvinger som passer perfekt å lage i airfryer! Disse må du prøve, du vil ikke bli skuffet
Kylling er og blir fantastisk når det tilberedes i airfryer. Kyllingvinger er intet unntak. Disse vingene finner du i den nyeste kokeboken min, ettersom mine Instagram følgere stemte den frem. «Kan aldri få nok av oppskrifter på kylling, ta dem med»!
Jeg var usikker fordi jeg har 2 oppskrifter på kyllingvinger i den første boken min og ville nødig gå i fella med å ha samme type oppskrifter i den nye boka. Det er ofte tilbud på frosne kyllingvinger. Da gjerne i kartonger på 5 kg. Det jeg gjør da er at jeg tar opp hele, marinerer noe, krydrer noen og stker dem nesten ferdig. For så fryse dem. Deler opp i porsjoner og merker posen. Da går det fortere og er enklere å tilberede.
Få servert egen mat laget av andre
Sist helg var vi i dobbelt bursdag hvor disse kyllingvingene ble servert. Litt rart, men også stas og få servert sin egen mat laget av andre 😍Uansett alle var fornøyde og ved siden av kyllingvingene hadde vi salt potetgull, gulrotstaver, agurkstaver, selleristaver, rømmedressing og guacamole. Skikkelig snadder.
Håper du får lyst til å teste vingene ut også. Nederst i dette innlegget vil du også finne link til andre kylling oppskrifter laget i airfryer, samt egne krydder blandinger.
God helg❤️
Til 2 personer trenger du
Tid: Ca. 30 minutter
- 600 g rå kyllingvinger
- 2-3 ss olivenolje
- 2 ss kyllingkrydder
Kyllingkrydder
- 2 ss løkpulver
- 2 ss paprikapulver
- 1 ss salt
- 1 ss pepper
- 2 ss hvitløkspulver
- 2 ts bakepulver
- 1 ts chilipulver
Hvitløksmør
- 50 g smør
- 2 ss hakket persille
- 6 fedd hvitløk
- 3 ss revet parmesan
Forslag til tilbehør
- Stekte poter
- potetgull
- gulrotstenger
- selleristenger
- salat
Ønsker du å se en liten videosnutt av kyllingvingene, ta en titt HER
Slik gjør du
- Tørk kyllingvingene godt med kjøkkenpapir, og ha på olivenolje og krydder.
- Stek vingene på 195℃ i 18 minutter, eller til de har fått en fin og gyllen farge. Rist/snu vingene minst 2 ganger underveis for best resultat. ( vær obs på at om du steker enda større porsjon, må du øke tiden og riste et par ganger ekstra)
- La kyllingen hvile et par minutter. Imens smeltes smøret i mikro, panne, eller airfryer. Finhakk persille og hvitløk og vend det inn i det smeltede smøret.
- Hell smøret over de ferdigstekte vingene og bland forsiktig sammen. Ha over revet parmesan til slutt.
Kommentar: Kylling krydderet i denne oppskriften passer perfekt å bruke til annen kylling også, som helstekt kylling, lår og filet. Oppbevar det i et tett glass så holder det seg lenge.
Er du interessert i å tømme krydder skuffene for krydder du bruker sjeldent og forvandle dem til krydder du kan bruke daglig, ta en titt HER
Tagg meg gjerne #airfryertrude #matpaaminutter