Lakriskarameller | matpaaminutter

 

Lakriskarameller hører med til julen, i hvert fall en sikker vinner blant de spiselige julegavene jeg lager årlig!

Disse er myke og deilige. Og kan oppbevares i romtemperatur uten at de «smelter».

Tar litt kortere tid å lage disse en fløtekaramellene jeg delte her om dagen.

Lakrisen trenger nemlig ikke full så høy temperatur som fløtekaramellene.

Er du en som er glad i LAKRIS, så må du bare få laget disse i løpet av helgen.

Mine » testere» JUBLET over disse og tror du vil gjøre det samme:-P

Har fremdeles et par godbiter til på lur, så hvis tiden strekker til kommer jeg så klart til å dele dem med dere<3

Lag dem med eller uten vanlig sukker, begge varianter er knallgod!

Husk å lese tips etter oppskriften!

Lykke til og del gjerne oppskriften videre:-)


julegodterier

Oppskrift til 50-60 karameller

  • 5 dl kremfløte
  • 200 g smør
  • 230 gram sukker ( evt. Sukrin og Tagatesse )
  • 140 gram glukose ( kan erstattes med sirup/fibersirup
  • 1/2 ts vaniljesukker/vaniljepulver
  • 2 ss lakrisrot pulver ( kjøpes hos Helsekost/innvandrer butikker/ kitchn osv.
  • Evt. sort konditorfarge, for å få de helt svart

Slik gjør du

  1. Finn frem alle ingrediensene. Ha alt i en kjele med tykk bunn og rør sammen med en tresleiv eller lignende. Kok opp og rør lett.
  2. La det småkoke til blandingen når 120-123°, uten å røre. Her er det viktig å bruke et termometer for å oppnå perfekt konsistens.
  3. Kle en langpanne med smurt bakepapir og hell i blandingen. Sett kjølig i et par timer.
  4. Ta ut fra kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i minst 15-20 minutter før du begynner å skjære ut karameller i passe biter.
  5. Oppbevar i kjøleskapet i en kakeboks med bakepapir mellom lagene eller pakk inn en og en i cellofan. Som beskrevet i intro, så holder disse seg godt i romtemperatur, men skal de ikke spises samme dag, er det best å oppbevare litt kjølig.

Kommentar:

La karamellene gjerne ligge ute i romtemperatur, gjør ingenting. Men har du ingen planer om å spise samme dag, legg i kjøleskapet.

De er knallharde i det de er blitt nedkjølt. Men de får perfekt konsistens etter en stund ute:)


Lakriskarameller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »