Lakriskarameller hører med til julen, i hvert fall en sikker vinner blant de spiselige julegavene jeg lager årlig!
Disse er akkurat passe myke og deilige. De kan oppbevares i romtemperatur uten at de «smelter», men trives best i kjøleskapet.
Lakris-karameller for både store og små
Tar litt kortere tid å lage disse en fløtekaramellene jeg delte her om dagen.
Lakrisen trenger nemlig ikke full så høy temperatur som fløtekaramellene.
Er du en som er glad i LAKRIS, så må du bare få laget disse i løpet av helgen.
Mine » testere» JUBLET over disse og tror du vil gjøre det samme☺
Lag spiselige julegaver eller nyt karamellene selv
Lag dem med eller uten vanlig sukker, begge varianter er knallgod!
Dersom du ønsker å gi bort karameller til noen, pakk de inn i matpakke-ark, cellofan eller lignende.
Du kan også ha de på et fint glass med lokk på. Gjerne skrive hva det er og oppskriften hvis du ønsker det.
Hvem liker vel ikke å få spiselige søte fristelser til jul!?
Husk å lese tips etter oppskriften!
Lykke til og ha en herlig førjulstid.
Setter stor pris på om du deler oppskriften videre, eller tipser venner og kjente om den❤
julegodterier
Oppskrift til 50-60 karameller
- 5 dl kremfløte
- 200 g smør
- 230 gram sukker ( evt. Sukrin og Tagatesse )
- 140 gram glukose ( kan erstattes med sirup/fibersirup
- 1/2 ts vaniljesukker/vaniljepulver
- 2 ss lakrisrot pulver ( kjøpes hos Helsekost/innvandrer butikker/ kitchn osv.
- Evt. sort konditorfarge, for å få de helt svart
Slik gjør du
- Finn frem alle ingrediensene. Ha alt i en kjele med tykk bunn og rør sammen med en tresleiv eller lignende. Kok opp og rør lett.
- La det småkoke til blandingen når 120-123°, uten å røre. Her er det viktig å bruke et termometer for å oppnå perfekt konsistens.
- Kle en langpanne med smurt bakepapir og hell i blandingen. Sett kjølig i et par timer.
- Ta ut fra kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i minst 15-20 minutter før du begynner å skjære ut karameller i passe biter.
- Oppbevar i kjøleskapet i en kakeboks med bakepapir mellom lagene eller pakk inn en og en i cellofan. Som beskrevet i intro, så holder disse seg godt i romtemperatur, men skal de ikke spises samme dag, er det best å oppbevare litt kjølig.
Kommentar:
La karamellene gjerne ligge ute i romtemperatur, gjør ingenting. Men har du ingen planer om å spise samme dag, legg i kjøleskapet.
De er knallharde i det de er blitt nedkjølt. Men de får perfekt konsistens etter en stund ute:)
Lakriskarameller
Disse ble veldig gode! Hadde ikke helt trua siden man bare skulle blande sammen alt, i motsetning til andre oppskrifter der man skal oppnå ulike temperaturer for sukker/Sukrin etc før man tar i fløte og smør . Men disse ble mye bedre.
Så bra du ble fornøyd:-) Det har vært mange runder før jeg «nailet»den. Syns selv at disse er knallgod og med perfekt konsistens og uten masse dill og dall:-)
Har fått så mange flotte tilbakemeldinger fra fornøyde lesere. Kjekt når andre enn mine venner og familie også har fått tradisjon med å lage mine lakris-karameller. Det varmer mitt ❤