Lakseburger med chiliost i airfryer | matpaaminutter

Lakseburger laget i airfryer

Det har vært dager nå hvor våren endelig har tittet frem her på Vestlandet. Og det har jammen vært godt for kropp og sjel!!

Jeg gleder meg vilt til å lage og ikke minst spise maten ute igjen, gjør ikke du?

I dag skal dere få oppskriften på en skikkelig saftig og velsmakende burger med laks.

Smakene i denne minner meg om sommer, men kan nytes hele året rundt.

Vi laget burgeren i airfryer, men denne kan du helt klart tilberede på grillen eller i stekepanna også!

Lakseburger for hele familien

Burgeren passer for både de store og små. Du må gjerne tilpasse garnityret noe ut i fra hva barna liker.

Jeg har en tendens til å nesten alltid å snike inn mango når vi lager laks.

I dag får du oppskrift både på en deilig mango og paprika salsa, som for øvrig er knallgodt til mye mer enn denne burgeren.

Dressingen ble erstattet med en dæsj rømme, da salsaen og burgeren er så saftig og smaksrik i seg selv.

Men er du en dressing person, vil en hvitløksdressing passe godt til denne.

Innmari godt ble det og jeg håper og tror du/dere vil like det like godt som oss❤

Salmaburger i airfryer
Mangosalsa med paprika
Mangosalsa med paprika

Dette trenger du til 4 lakseburgere

  • 4 Salma burgere, eller lag hjemmelaget burger HER
  • 1 ss olje til steking
  • salt og pepper
  • 4 skiver Kremost med chili. Brute hvit Castello med chili
  • 4 burgerbrød
  • salatblader
  • rømme

Mango og paprika salsa

  • 1 stor moden mango
  • 1 cm chili
  • 1/4 agurk
  • 2 paprika
  • 1 mellomstor rødløk
  • 2 store tomater
  • 1/2 lime
  • 4-5 ss olje
  • 3-4 ss frisk finhakket koriander
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts pepper

Slik gjør du

  1. Gni eller spray fiskeburgerne med litt olje og krydre de med litt salt og pepper på hver side.
  2. Legg i airfryer og stek på 180℃ i 10 minutter. I forvarmet airfyer ca. 8 minutter. Ha på chili osten de siste 2 minuttene.
  3. Ha hamburgerbrødene i mens du lar burgerne hvile. De trenger bare et halvannet minutt inni.
  4. Lag mango salsa ved å kutte opp alle grønnsakene og frukten i passe små terninger. Hell over olje, koriander, lime og krydder. Smak til. Den kan lages dagen i forveien og den tåler å stå i kjøleskapet et par dager.
  5. Ha en dæsj med rømme på hvert burgerbrød og legg på salat, salsa og fisk i den rekkefølge du måtte like best.

Kommentar:

Server gjerne med pommes fritt til. Har du lyst til å tilberede alt i airfryer og du ikke får plass til alt. Da vil jeg anbefale deg å først steke pommes/potet først. Sette de til siden i mens du gjør ferdig resten. I mens du «bygger»/former burgeren kan du ettervarme potetene på full varme i 2 minutter. Så blir de som nystekte igjen!

For flere oppskrifter laget i Airfryer, se HER

Facebook gruppe, Enklere og Sunnere Matlaging med Airfryer, finner du HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhet! Kickstart med Airfryer ute nå! Kjøp nå!