Lam med tomatiserte grønnsaker | matpaaminutter

 

Jeg bare elsker smaken av lam, gjør du det også?

I dag har vi brukt hverdagslam, som er en miks av filet og kjøttdeig.

Heldigvis er det mye enklere nå, enn tidligere å få tak i lam. Du får det nå året rundt i de fleste dagligvare forretninger.

Sammen med lammet har vi tomatiserte grønnsaker og sellerirot Puré. Enkel og rask rett, overlastet med deilige smaker.

Prøv den gjerne ut du også.

PS: Har du planer om å lage lammelår i Påsken, kan du fint bruke rester av lammekjøttet ditt i denne retten her!!

Oppskrift 2 personer

  • 300 g lammekjøtt, filet/strimler/koteletter
  • olje til steking
  • salt, pepper og hvitløk
  • 400 g sellerirot
  • 1 ss smør
  • 1/2 squash
  • 1/2 aubergiene
  • 5-6 perleløk eller lignende
  • 3 aroma sopp (kan byttes ut med sjamonjong)
  • 1 paprika
  • 1 rødløk
  • olje til steking
  • 400 gram hakkede tomater
  • 1 dl vann
  • 1 halv ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 knivspiss chilipulver
  • 2 ts tørket timian, bruke gjerne frisk hvis du har
  • 1 halv ts sort pepper
  • 1 ts sukrin gold eller sukker
  • 1 ss soyasaus

Slik gjør du:

  1. Skyll grønnsakene og kutt dem opp i passe store biter. Ha olje i panne og ha over grønnsakene. la de frese godt. Tilsett krydder, hakkede tomater og vann. Kok opp og la de putre på svak varme til resten er ferdig.
  2. Skrell selleriroten og del opp i terninger. Kok til de er helt møre. Jo større biter, desto lengre koketid. Sil av vannet og ha i smør. Kjør glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper.
  3. Stek strimlet lammekjøtt på panne i litt olje. Krydre med salt og pepper og hvitløk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »