Jeg bare elsker smaken av lam, gjør du det også?
I dag har vi brukt hverdagslam, som er en miks av filet og kjøttdeig.
Heldigvis er det mye enklere nå, enn tidligere å få tak i lam. Du får det nå året rundt i de fleste dagligvare forretninger.
Sammen med lammet har vi tomatiserte grønnsaker og sellerirot Puré. Enkel og rask rett, overlastet med deilige smaker.
Prøv den gjerne ut du også.
PS: Har du planer om å lage lammelår i Påsken, kan du fint bruke rester av lammekjøttet ditt i denne retten her!!
Oppskrift 2 personer
- 300 g lammekjøtt, filet/strimler/koteletter
- olje til steking
- Salt & pepper
- hvitløk
Sellerirotpure
- 400 g sellerirot
- 1 ss smør
- Salt& pepper
Tomatiserte grønnsaker
- 1/2 squash
- 1/2 aubergiene
- 5-6 perleløk eller lignende
- 3 aroma sopp (kan byttes ut med sjamonjong)
- 1 paprika
- 1 rødløk
- olje til steking
- 400 gram hakkede tomater
- 1 dl vann
- 1 halv ts salt
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 knivspiss chilipulver
- 2 ts tørket timian, bruke gjerne frisk hvis du har
- 1 halv ts sort pepper
- 1 ts sukrin gold eller sukker
- 1 ss soyasaus
Slik gjør du:
- Skyll grønnsakene og kutt dem opp i passe store biter. Ha olje i panne og ha over grønnsakene. la de frese godt. Tilsett krydder, hakkede tomater og vann. Kok opp og la de putre på svak varme til resten er ferdig.
- Skrell selleriroten og del opp i terninger. Kok til de er helt møre. Jo større biter, desto lengre koketid. Sil av vannet og ha i smør. Kjør glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper.
- Stek strimlet lammekjøtt på panne i litt olje. Krydre med salt og pepper og hvitløk.