Lammekoteletter i Airfryer | matpaaminutter

Lammekoteletter i Airfryer

Saftige og smaksrike lammekoteletter lager du kjapt og enkelt lager i Airfryer.

Jeg elsker lam, i alle slags former egentlig. Og nå som høsten endelig er her, er det ikke lenge før vi forhåpentligvis vil få et godt utvalg av lam i butikkene. Før lamme-kjøttdeig kom i butikkene, brukte jeg å lage egen lammekjøttdeig. Kjøpte som regel kjøttet når det var nedpriset, gjerne pga. dato. Kjørte det gjennom kverna, kokte kraft på beina og frøs ned i porsjoner.

Lammekoteletter i Airfryer

Av erfaring, så liker jeg å forvarme Airfryer når jeg skal lage koteletter som dette. Dette fordi at de er ferdig på et par blunk og jeg ønsker få en skikkelig fin og gylden farge på de. Steker du de uten forvarming, vil de bli blekere og du må legge til Ca. 2 minutter.

Jeg stekte disse til medium, uten å bruke termometer. Men det må du gjerne bruke hvis du er usikker.

Ingredienser 2 personer

 • 4-5 lammekoteletter (la de ligge ute på benken minst 1 time i forkant)
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 ss romtemperert smør eller olje
 • friske rosmarinblader
 • 2 ss olivenolje til pensling
 • salt& pepper

Tilbehør

 • sopp
 • mini plommetomater

Du må gjerne servere koteletter med andre grønnsaker av ditt valg. De smaker også nydelig sammen med fløtegratinerte poteter, soppstuing, eller potetstappe.

Slik gjør du

 1. Forvarm airfryeren til 200℃. Finhakk hvitløken, eller bruk en hvitløkpresse. bland inn i oljen. Pensle kotelettene på begge sider, gjør ingenting om det kommer hvitløks biter på kotelettene og ha på salt og pepper. Finhakk Rosmarin, eller eventuelt legg bladene oppå kjøttet.
 2. Legg kotelettene i airfryeren og stek i 6 minutter for medium og 8-10 for gjennomstekt. Snu dem gjerne halvveis under steketiden. La dem hvile et par minutter før servering.
 3. Server sammen med deilig og godt tilbehør. Jeg la oppi mini plommetomater og sjampinjong sammen med kotelettene. Vend dem i litt olje og krydder om du også ønsker de som tilbehør.

Kommentar:

Mine koteletter lå ute i romtemperatur i 1 time før steking. Tar du kotelettene rett fra kjøleskapet kan dette påvirke stekegradene betydelig.

Lammekoteletter stekt i airfryer

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Uka som kommer..

Til uka skal dere få oppskrift på en skikkelig digg sandwich, en god klassiker som aldri går av moten og som er lynrask å tilberede i en airfryer. Og mot slutten av uka kommer det oppskrift på en god langpannepizza med kylling.

Ønsker deg en fortsatt fin søndag så lenge. Og husk, det er bare å ta kontakt om det skulle være noe❤❤

Følg meg gjerne på Instagram. Den oppdateres nesten daglig og du vil se mer fra hverdagen.

Mine hashtags #matpaaminutter #airfryermat #airfryeroppskrifter

2 thoughts on “Lammekoteletter i Airfryer | matpaaminutter

 1. Hallo😀
  Akkurat fått boka di i hus, en fornøyelse. Gleder meg til høst og vinter med mye god mat i Airfryeren.

  1. Hei Arnold, så kjekt og tusen takk for at du har kjøpt boka mi🥰😁 Håper du finner masse godt å lage og mye inspirasjon til å bruke airfryeren flittig i lang tid fremover😄

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+