Løksuppe | matpaaminutter

 

En rykende fersk og nylaget suppe som er god og ikke minst enkel å lage!

Det er en godt krydret suppe som passer å spise en kald og mørk vinterkveld.

Server gjerne med litt godt brød ved siden av.

Løksuppe kan du få laget ferdig på 10 minutter om du vil.

Fransk løksuppe, er en klassiker med toast på toppen .

I dag valgte jeg å bruke opp noen krutonger som sto på en krukke. Jeg droppet ost og gratinering, men det må du gjøre som du vil.

OPPSKRIFT 4 personer

  • 6 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1/2 ts sukringold
  • 1 liter ferdig utblandet kylling buljong
  • 3 ss olje til steking
  • 1 ts fibra fullkorn
  • salt og pepper
  • frisk timian
  • saften av 1 ss sitron
  • 4 porsjoner krutonger

Slik gjør du

  1. Skjær løk i runde skiver. Fres i olje sammen med sukrin og hvitløk til løken får litt gyllen farge.
  2. Ha så i mel og rør godt før du tilsetter kraft og litt fersk revet timian.
  3. Server rykende varm ,med krutonger på toppen sammen med litt timian. Smak til med salt, pepper og sitron.

VELBEKOMMEN!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »