Lompe Nachos | airfryer

En sunnere måte å lage Nachos på, er å lage din egen tortilla chips av lomper. Hjemmelaget salsa og Guacamole hører også med til Nachos og oppskriftene finner du her!

Nachos, en typisk lørdagsrett i de Norske hjem.

Ved å bytte ut tortilla chipsen med din helt egne lompechips, kan du nyte Nachos med god samvittighet, når som helst! 

Ikke går det ut over smaken heller. Det smaker innmari godt!!

Lompechips med salsa og guacamole

Synes du dette hørtes for sunt ut? Eller kanskje du tenker at dette ikke vil smake i nærheten av den du bruker å lage?

En ting er sikkert og visst…..sunn mat trenger verken være kjedelig eller smakløst!

Det vil ta noe ekstra tid å lage denne Nachosen siden du skal lage «chipsen» selv.

Men her vil du kunne spare både kalorier, fett og salt, er ikke det bra vel?

I stedet for å fritere lompene, stekes de i airfryer, knapt uten olje. Eller i en stekeovn, funker utmerket den også.

Hva har du på/til din Nachos?

Alt du trenger til en min versjon av en sunnere Nachos får du like nedenfor.

Håper virkelig dette er noe du har lyst til å prøve.

Fortell meg gjerne hva du synes etterpå❤

Kommentar:

Tortilla lefser passer også godt til dette, hvis du ikke er fan av lomper.

Ingredienser til LOMPECHIPS

  • Lomper
  • olivenolje
  • krydder ( eks. hvitløk, paprika, løk, chili, pepper mix, salt

Favoritten her, er hvitløkspulver og røkt paprika krydder. Eller ta en titt på disse

Slik gjør du

  • Ta et pizzahjul og snitt lompene som en pizza, i trekanter.
  • Ha litt olje i hendene og vend lompene i med hendene og fordel dem utover et brett med bakepapir og strø over krydder. Olje fordi at krydderet skal feste seg. Eller du kan ha lompene over i en plastikk pose, spraye litt olje og tilsette krydder. Rist så posen slik at krydder blir godt fordelt.
  • Stek på 180-200 grader i 5-10 min i stekeovn.
  • I Airfryer, stek i 3 min, rist litt på beholder og stek i 3 min til.
 

LOMPE NACHOS til 3 personer

  • 12 lomper (chips av 12 lomper)
  • 400g karbonadedeig
  • 1 pose taco krydder
  • 2 dl vann
  • 1 rødløk
  • 2-3 vårløk
  • 120-150 gram revet Cheddar mozzarella ost

Kommentar:

Oppskrift trenger ikke følge slavisk. Her kan du fint bruke øyemål.

Slik gjør du

  • Stek karbonadedeig og ha i vann og taco krydder. Finn frem en ildfast form, eller bruk et bakebrett.
  • Legg kjøtt, ost og grønnsaker lagvis (se bilder)
  • Stekes i ovn på 200 grader i ca 10 minutter, du ser når osten og chipsen har fått gyllen farge.
  • Steker du i AIRFRYER, skru temp på 180° og følg med. Tar Ca- 5 minutter!

Kommentar:

ET tips om osten flyr av sted, bruk snack lokk eller finn fram dampristen og legg over.

Evt. Kan du forvarme fryeren. For så stenge den i det du setter nachos’en inni. Da vil oste feste seg. Så skrur du opp varmen og steker ferdig!

Server sammen med Lett rømme, hjemmelaget salsa og Guacamole. Oppskrift ligger under bildene

 

Oppskrift SALSA til 4 personer

  • 1/2-1 rødløk
  • 5-6 klasetomater, nokså store
  • 1/2 rød chili
  • 2,5 fedd hvitløk
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker, kan erstattes med sukrin gold
  • 1/2 ts peppermix eller sort pepper
  • 1 liten potte koriander
  • 1 håndfull fersk persille, kan droppes
  • saften av 1 lime
  • 1/2 dl olivenolje
  • 2-3 ss balsamico eddik

Slik gjør du

  1. Skyll tomatene i kaldt vann.
  2. Skjær løk og tomater i litt store terninger og ha alt over i en hurtighakker. Utenom lime, olje og balsamico
  3. Sil så blandingen, det er «kjøttet» vi vil ha. Ta eventuelt vare på tomat juicen til en senere anledning. ( ha i suppe, gryte e.l )
  4. Ha i limesaft, olivenolje og balsamico og smak til med mer krydder hvis et trengs.

OPPSKRIFT GUACAMOLE

  • 2 store modene avokado
  • 1/4 rødløk
  • 1 klasetomat, eller 3-4 cherrytomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 cm rød chili
  • 2 ss presset sitronsaft
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts salt 5-6 drag med pepperkvern eller 1/4 ts pepper/peppermiks

Slik gjør du

  1. Del avokadoen i 2 og ta ut steinen. Fjern skallet og ha avokadoen i en skål eller morter.
  2. Finhakk løk, chili og hvitløk.
  3. Mos avokadoene med gaffel, skjær tomater i små terninger og bland det hele godt sammen.
  4. Smak til med sitron, salt og pepper

Kommentar:

Ønsker du mer spicy guacamole, tilsett mer chili. Eventuelt ha i en knivspiss cayennepepper

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »