Lun tomatsalat perfekt tilbehør til grillmaten

Lun tomatsalat | matpaaminutter

Lun tomatsalat perfekt tilbehør til grillmaten

Denne lune tomatsalaten passer helt perfekt som tilbehør til grillmaten!

Den er også god ved siden av de fleste kjøtt og fiskeretter, eller du kan nyte den alene sammen med litt godt brød attåt.

Den smaker også helt fantastisk sammen med en god potetstappe.

Dere har etterspurt flere oppskrifter på tilbehør til grillmat og salater. Så håper denne vil falle i god smak.

De norske tomatene er i sesong nå og smaker helt himmelsk for tiden og jeg kan love deg at det er ikke få tomater som forsvinner ned i magehusene våre i disse dager.

Min datter spiser lett 2 klasetomater som snacks etter kveldsmaten og da aller helst oppskåret i skiver. Kjøper vi mini plomme tomater, bør de gjemmes bort om de er kjøpt inn for en egen rett eller til noe 😂

Lun tomatsalat perfekt tilbehør til grillmat

Lune tomater

Tomatene i denne salaten bør være lune ved servering for best smaksopplevelse. Du kan grille dem, steke dem i ovn eller i din airfryer. De trenger ikke mange minuttene, men de må ha høy varme. Smaker ekstra godt om de får en runde på grillen. Bruk da gjerne et grillbrett eller folie så de ikke detter ned i mellom rillene.

Her på Vestlandet regner det og blåser som bare det. Skulle tro høsten alt banket på døren. Så vi valgte å airfrye tomatene.

Det gikk lynkjapt, knappe 5 minutter, uten forvarming. Vil tro at de tar omtrent 8-10 minutter i en stekeovn.

Dette trenger du til 4 porsjoner

 • 6 plommetomater
 • 2 ss olivenolje til steking/grilling
 • 2 ss balsamico vinaigrette
 • 1 ss honning, eller annen søtning
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ss kapers
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 ss frisk persille
 • 6-7 friske basilikumsblader
 • nykvernet pepper og flaksalt

Slik gjør du

 1. Skyll tomatene og del hver tomat opp i 4 båter. Ha olje over tomatene, legg dem på et stekebrett/ildfast form eller folie og stek/grill dem på 200℃ i airfryer i 5 minutter, på grill eller i stekeovn til de er gylne.
 2. Imens tomatene grilles lager du dressingen. Bland sammen balsamico, honning og olje i en liten skål. Skyll kapers, finhakk urtene og hvitløken og bland sammen med de våte ingrediensene.
 3. Når tomatene er ferdig stekte har du dem over i en skål. Hell dressingen over og ha på salt og pepper etter ønsket smak.

Kommentar

Du kan gjerne skvise litt sitron over også. Det skader aldri. Jeg hadde dessverre ikke det i hus, men hadde garantert hatt i en liten teskje eller to.

Nok en oppskrift i morgen

I morgen kommer det enda en oppskrift her på bloggen til dere. Det blir enten pastasalaten med grillet kylling, som jeg vet mange venter på. Eller en skikkelig god kremet potetsalat med karamellisert løk og bacon. Hvem vil du helst ha først??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+