Grillet maiskolbe i airfryer | matpaaminutter

Maiskolber grillet i airfryer | matpaaminutter

Har du ingen mulighet for å grille utendørs, kan du bruke airfryeren i stedet!

Noe så enkelt, men samtidig så godt. Jeg har en 9-åring i huset som fikk smaken for maiskolber etter at hun kjøpte det på gaten i Tyrkia. Selv om det ikke er samme atmosfære her, eller smaker helt likt, så er dette snadder mat for henne som hun gjerne koser seg med foran tv-en fremfor en skål med søtsaker. Her spises det maiskolber året rundt.

«Luft grillet» maiskolbe

Maiskolbe passer ekstra godt som tilbehør til grillmat. Vi kjøper som regel maiskolber som er ferdig kokt og som kun trenger varmes opp igjen. Du kan være heldig å finne helt ferske iblant, men da må de kokes på forhånd.

Maisholdere er et must å ha i hus. Er nesten umulig å spise «pent» uten haha. I tillegg er de i tillegg nokså glovarm i starten.

Vi laget hjemmelaget hvitløkssmør som vi smurte på kolbene. Oppskriften får du selvfølgelig her. Du kan så klart bruke annet smør om ønskelig.

Grillet maiskolbe i airfryer | matpaaminutterTil 2 porsjoner trenger du

 • 2 vakuumpakket maiskolber, eventuelt hermetiserte
 • 2 ss valgfritt smør
 • 2 klyper salt, valgfritt

Slik gjør du

 1. Forvarm airfryeren til 200°C. Skyll maiskolbene og tørk dem lett med kjøkkenpapir.
 2. Pensle dem med et tynt lag smør, gjerne hvitløkssmør (spar på halvparten) og legg dem i airfryeren.
 3. Stekes i 10 minutter. Ha på resten av smøret og salt og server mens de er rykende varm.
Hel hvitløk bakt i airfryer
Hjemmelaget hvitløkssmør med bakt hvitløk

Oppskrift hvitløksmør

 • 1 knoll hvitløk, eller 6-8 fedd
 • 1 ss nøytral olje
 • 1 liten klype salt
 • 100 g godt smør, romtemperert
 • 1 ss finhakket persille

Slik gjør du

 1. Kutt av toppen av hver hvitløk, men bare slik at du så vidt kutter bort noe av selve feddene. Legg feddene på et aluminiumsfolie ark.
 2. Hell over olje hver hvitløk og strø over litt salt. Pakk dem inn i folie arket og sett dem i din airfryer på 180℃ i 20 minutter. Steng av maskinen og la dem stå inni maskinen og hvile i 10 minutter før du tar dem ut.
 3. Åpne forsiktig og hold hvitløken i hånden slik at du kan enkelt bruke tommelfinger og pekefinger til å forsiktig presse ut feddene fra bunnen. Pass på at du ikke tar med skallet.
 4. Ha den hvitløken over i smøret og bruk en håndmikser om du liker ekstra fluffy smør. Ellers kan du bruke en gaffel til å mose hvitløken i smøret. Ha i de øvrige ingrediensene og smak til.

Kommentar

Smøret er også godt å bruke i bakt potet, på biff, på baguetter og mye mer.

Grillet maiskolbe i airfryer | matpaaminutter

Hadde håpet på å få mer ferdig i dag, men ettersom jeg satt på sykehuset halve dagen og fikk infusjon, har jeg lagt strak på sengen siden jeg kom hjem. Blir helt slått ut på de dagene jeg får den medisinen.

uansett, målet mitt er at minst 1 av sausene jeg har lovet skal publiseres i løpet av helgen og kanskje en overraskelse.

Har du noen ønsker, eller noe spesielt du ønsker at jeg skal dele fremover?

Ønsker deg en fin kommende helg❤❤

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

2 thoughts on “Maiskolber grillet i airfryer | matpaaminutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+