Malaysisk rekesuppe

Malaysisk rekesuppe

Malaysisk rekesuppe

Knallgod rekesuppe med de deiligste smakene. En nydelig fargerik suppe du lett vil imponere dine gjester med. Og det uten å stå timevis i kjøkkenet. Akkurat passe sterk.

Suppen er laget på kraft fra rekeskall, som tilføyer suppa god og kraftfull smak.

Spis mer fisk, sier Helsedirektoratet.

Helst bør en spise fisk minst to til tre ganger i uken.

Dere har spurt etter mer fisk og sjømatretter her på bloggen, så skal gjøre mitt beste fremover.

Laget en meningsmåling i dag på Instagram, hvor mine trofaste følgere fikk avgi stemmer på hvilken rett som skulle komme ut på bloggen i dag.

Det sto mellom denne og grillspyd med ørret. 80% svarte Rekesuppe❤

Andre fiskeretter finner du her:

Pannestekt torsk

Laks med agurk og løksalat

Denne uken kommer det i tillegg 2 nye fiskeretter her, så følg med!

Bruker du å kaste rekeskall?

Neste gang du skal kose deg med reker, da vil jeg at du tar vare på skallet og koker kraft på det.

Selv om du ikke skal bruke kraften før senere, lag den likevel. Kraften kan nemlig fryses. Jeg liker å redusere kraften ned til halvparten. Deretter fryser den ned i is-terningsposer. Alltid godt å ha på lur. Plutselig, før du vet ordet av det, så trenger du en skvett eller 2.

Forresten, så kan kraften kan brukes i alle slags fisk/skalldyr supper- supper og sauser.

Malaysisk rekesuppe

Oppskrift fra en god kollega

En periode reiste jeg ofte på en rigg som het Petrojarl Varg. En av mine desidert favorittplasser i Nordsjøen. Det beste crewet og fantastiske kollega. Gledet meg til hver bidige tur jeg skulle dit.

En god kollega der, snakket mye om en helt fantastisk rekesuppe. En annen kollega på riggen hadde nemlig laget denne til han tidligere. Han hadde et ønske om at jeg skulle lage den samme.

Helt lik, vil den likevel aldri bli. Han fikk selv oppskriften den gang, så fremt han lovet å ikke dele den videre. Så Istedenfor fikk jeg listet opp ingrediensene. Som et resultat av det smaking i blinde til jeg synes den smakte perfekt. Han ble fornøyd. Og jeg ble dermed både lettet og glad kan du tro☺

Det kan tenkes at originalen her er mye bedre enn min versjon. Men det spørs om jeg noen gang vil få den servert.

Har du kanskje sett bilder av denne suppen før?

Jeg har delt bilder av den opptil flere ganger tidligere, men dessverre ikke her på bloggen. Nå var det endelig på tide. Og det er utrolig hyggelig at dere er mange som venter spent på oppskriften. Denne fortjener å bli laget av flere.

Skal heller ikke legge skjul på at jeg gleder jeg meg til å høre hva dere syns også da, etter hvert som dere tester den ut.

Håper du vil vil like den like godt som oss❤

Hva mener du, er suppe en god nok middag?

Suppa egner seg godt som forrett, eller som en herlig lunsj.

Hvis du i tillegg tilsetter ekstra grønnsaker. Og, eller har i nudler i suppen vil den dessuten passe utmerket som middag. Selv om mange mener at suppe ikke er «mat». Med små justeringer, vil imidlertid suppen mette enhver sulten mage☺

Litt brød attåt suppen skader heller ikke!

Ingredienser til kraft

  • 800g-1 kg rekeskall
  • 3 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpure
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 løk1 ts frisk ingefær’
  • 1/2 rød chili, eller mer hvis du liker det spicy
  • 2 laurbærblad
  • Vann til rekeskall akkurat dekkes

Ingredienser til suppe

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/3 rød chili, mer hvis du vil ha den sterkere
  • 1 ss karri
  • 1 ss rød curry paste
  • 1 buljong terning med grønnsaksbuljong
  • Ferdig redusert rekekraft
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 boks/ 400ml hakkede tomater
  • 200 g hermetiserte fersken pluss halve laken de ligger i
  • 1-2 ss maizena utrørt i litt kaldt vann til jevning
  • salt og pepper + en liten skvett presset sitron

Garnityr til suppen

  • Pillede reker
  • isbergsalat
  • finsnittet hermetiserte fersken

Slik gjør du

  1. Lag rekekraft ved å frese rekeskall sammen med løk, hvitløk, chili og ingefær. Ha i tomatpure og la det surre ytterligere et minutt eller to før du tilsetter karri, paste og vann. Rekeskallet skal akkurat dekkes. La kraften putre i 1 times tid. Sil den og reduser kraften til halvparten. ( har du ferdig kraft, hopp til neste steg)
  2. Fres grønnsakene i en varm panne. Spe på med kraften fra rekeskall. Ha i hakkede tomater, ferskensaft og fersken. Tilsett kokosmelk og kok opp. Ha i maizena, utrørt i kaldt vann. Smak til! La den stå på svak varme i 20 minutter før.
  3. Kutt isbergsalat og fersken i tynne strimler. Legg i bunnen av suppebollen sammen med de pillede rekene. Ha over suppe og nyt!

Flere suppe oppskrifter finner du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »