Mini-kjøttboller | matpaaminutter | airfryer

 

Har du laget mini-kjøttboller før?

Hvis ikke, så syns jeg nesten at du må gi det et forsøk!

Disse kan du bruke på pizza, til pasta, i salat, til tapas, i pitabrød, i tomatsuppe og mye mer!

Var usikker på hva jeg skulle kalle de for, hadde tenkt å skrive pizza-kjøttboller, men det er jo ikke bare til pizza disse kan brukes til. Så da landet jeg på mini-kjøttboller i stedet.

Disse er så utrolig enkel å lage. Ja noe tid vil det brukes til å rulle disse kulene, men ikke mange minuttene det er snakk om.

Har kun brukt pulver krydder i disse. For å lage de så kjapt og enkelt som mulig. Men har du god tid, bruk gjerne fersk chili og hvitløk.

Du steker disse ferdig på noen få minutter, enten det er i stekepanne, airfryer eller i ovnen.

I Airfryeren var de ferdig på 5 minutter. Så digg!!

Har tidligere laget mini-kjøttboller med kjøttdeig av lam. Men i dag skal dere få oppskrift på kjøttboller med vanlig kjøttdeig fra storfe.

Vi laget av en pakke (400g), men du må gjerne doble hvis dere er mange i husstanden. Vi fryser de ned og tar opp det vi trenger når vi behøver. De er lett å løsne fra hverandre.

Sjekk gjerne ut min Reels-video her av kjøttbollene: https://www.instagram.com/p/CNAvXG7ACf-/?utm_source=ig_web_copy_link

Håper du blir fristet til å lage disse❤

 

Dette trenger du:

  • 400g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1,5 ts hvitløkspulver
  • 1 ts paprika
  • 1 knivspiss chilipulver
  • Olje til steking, dersom du skal steke i panne eller ovnen.

Kommentar:

Dersom du velger å bruke karbonadedeig, vil jeg anbefale å ha i bittelitt olje i deigen sammen med krydderet.

Slik gjør du:

  1. Bland krydderne i en liten skål. Ha krydderet i deigen og begynn å kna deigen, slik at alt blir godt fordelt.
  2. Finn frem en liten skål med lunkent vann og et fat eller en form du kan legge kjøttbollene på.
  3. Lag bitte små kuler av kjøttdeigen med begge håndflatene. Fukt innsiden av hendene med litt vann innimellom.
  4. Hell bollene i en ildfast form hvis du skal steke i ovnen/ rett på risten i din airfryer/eller på en varm stekepanne med litt olje hvis du vil det.

Steketid AIRFRYER 175° i 5 minutter

Steketid STEKEOVN: 175°i 6-7 minutter (forvarmet ovn)

Steketid panne : 4-5 minutter ( husk å snu/shake litt på pannen)

 

I denne linken får du oppskrift på flere supre krydder mixer du kan lage hjemme. Kjekt å bruke opp krydder som gjerne bare blir stående til pynt: https://www.matpaaminutter.no/post/krydderblandinger-matpaaminutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+