Frister det med Sukkerfrie Minipannekaker? Nyt dem til frokost, kvelds eller dessert?
De er søte, fluffy og god på smak. Her får du gode tips til hva godt du kan ha på og til pannekakene.
Tips og triks
For å få pannekakene lettest mulig på stekepanna, er det lurt å ha en liten flaske med liten tut, eventuelt en dressing flaske e.l
Får fort 10-12 pannekaker i en omgang.
Dersom du ønsker, ha i litt smør i panna like før du skal ha utav kakene. bland forsiktig og snu litt på kakene og legg over på rist eller rett på fatet.
Du må gjerne servere de naturell i en kopp/skål, ha litt flytende honning over, servere med is ( se bildene lengre nede på siden). Ha på bær og Kesam, eller hva med ditt favoritt syltetøy på?
Er det helg, er det bare å gi alt. Bruk Nutella eller sjokoladesaus sammen med frukt til pannekakene.
Lykke til og jeg setter pris på om du vil dele denne videre med venner og kjente❤
Har du spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt😊
På bildet ovenfor, er de lagt lagvis med en krem av mager cottage cheese og zero bringebærdråper
Ingredienser
- 3 ss gresk yoghurt
- 4 egg
- 1 ts bakepulver
- 2 ss sukring gold
- 1 halv ts vaniljepulver
- 40 g havregryn/mel ( Ha havregryn i en blender og lag ditt eget mel i stedet for å kjøpe)
- 60 g sammalt spelt, eller annet grovt mel
- 70 g siktet spelt, eller hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ss smeltet smør eller olje
- 1,5 dl lettmelk eller skummet kulturmelk
Slik gjør du
- Bland egg og yoghurt godt sammen og ha deretter i alt det tørre og spe med melken. ha i mer mel eller veske hvis det er behov. Kjør glatt med stav mikser eller blender.
- Ha i smør og la den svelle et par minutter før du steker de.
- Ha røren over på en liten flaske med tynn helle tut for best resultat.
Kommentar:
- Ikke snu pannekakene før du ser det kommer bobler.
- Husk også at når de er snudd trenger de knapt steke på andre siden.
- Jeg bruker å lage mine pannekaker nokså tykke, men du lager den tykkelsen du selv foretrekker.