One pot lasagne | oppskrift matpaaminutter

One pot lasagne oppskrift | matpaaminutter

Lasagnegryte | oppskrift matpaaminutter

Dette er oppskriften for deg som elsker tradisjonell lasagne, men som liker at alt kan kokes helt enkelt i en gryte!

Som overskriften sier, dette er en One pot lasagne, eller broken lasagne som den like ofte blir omtalt som. Perfekt for travle hverdager når du minst av alt har lyst til å tilbringe timer på kjøkkenet.

For å lage en litt mer proteinrik og sunnere variant, valgte jeg å erstatte mesteparten med fløte, med mager cottage cheese.

I bunn og grunn er det en lasagne gryte. Det går både raskere, enklere og det uten at det går utover smaken. Denne må du bare få laget, og jeg er ganske så sikker på at alle rundt bordet vil bli fornøyde.

Lasagne gryten, kan du enkelt forvandle til suppe om du ønsker det, da sper du på med mer kjøttbuljong til du oppnår ønsket konsistens og smaker deretter til.

One pot lasagne lages på under 30 minutter en mandag ettermiddag, så vel som til fredagskosen

Vi valgte å servere den sammen med en god salat og tortilla hvitløksbrød attåt.

One pot lasagne oppskrift | matpaaminutter

Oppskrift til 4 porsjoner

(Tilberedningstid ca. 25 minutter)

  • 400 g karbonadedeig
  • olivenolje til steking
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 liten løk
  • 1 ss tomatpure
  • 400 g hermetiserte hakkede tomater
  • 1 ss oregano
  • 1 ss paprika
  • 1 klype cayennepepper, evt. chilipulver eller chiliflakes
  • 1 liten ts sukrin gold eller annen søtning
  • 4 dl kjøttkraft ( kyllingbuljong)
  • salt og pepper
  • 200 g lasagneplater
  • 1 stor boks mager cottage cheese
  • 1 dl lett matfløte
  • 200 g revet valgfri ost ( jeg brukte en miks av mozzarella og lett norvegia ost

Kommentar:

Du må gjerne legge til flere grønnsaker som spinat, squash, paprika og sopp for ekstra smak og næringsstoffer om ønskerlig

One pot lasagne | oppskrift matpaaminutter

Slik gjør du

  1. Varm olje i en stor gryte over middels varme. Tilsett karbonadedeigen og stek til den er ferdig brunet. Tilsett finhakket løk og hvitløk og surr dette godt tyil løken blir blank og myk sammen med kjøttet.
  2. Tilsett tomatpure, hermetiserte tomater, buljong og krydder. Rør godt og kok opp.
  3. Tilsett lasagneplater som du knekker opp i mindre biter og la det småkoke i 10 minutter. Ha så oppi cottage cheese og fløte. Smak til med salt og pepper. Når lasagne platene er ferdig kokt, er lasagne gryten klart til å serveres. Den revne osten serverer du som tilbehør slik at gjestene kan ta på selv.

Kommentar:

Server gjerne sammen med en god blandet salat og gjerne godt brød ved siden av.

Jeg hadde verken brød eller hvitløksbrød i fryseren, men hadde tortillalefser som jeg laget hvitløksvbrød av.

Oppskrift og fremgangsmåte på disse finner du i den siste kokeboken min, Den store airfryer kokeboka 2.

Er det slik at mange ønsker at jeg poster oppskrift med fremgangsmåte på disse tortilla hvitløkslefsene? Legg igjen en kommentar, eller send meg en melding.

One pot lasagne | oppskrift matpaaminutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+