Ostebriks i aifryer | oppskrift fra matpaaminutter

Ostebriks på 20 minuttter i airfryer | matpaaminutter

Ostebriks på under 20 minutter i airfryer

Ostebriks som lages på 1-2-3 og med få ingredienser og 0 heving, er dette perfekt bakst for travle familier!

Brødene trenger som sagt ingen heving, men du får ekstra fine og luftige briks om du lar deigen stå i kjøleskapet noen timer, eller tild agen etter.

Perfekt å i nistepakken, så vel som til en rykende varm suppe eller gryte. Min datter på snart 11 år elsket dem.

Jeg har tidligere delt oppskrift i kokebøkene mine på super enkle bagels som jeg har fått så vanvittig mange fine og gode tilbakemeldinger på. Jeg har brukt samme basis oppskrift på disse ostebriksene, men har tilsatt kokt søtpotet i tillegg.

Om du ikke er den største tilhengeren av søtpotet, kan du bruke gulrot eller gresskarkjøtt, innmari godt det også skal du vite. Jeg bruker oftest hokkaido og flaskegresskar, da de kan kjøpes året rundt.

Jeg brukte hvetemel i oppskriften, men du må gjerne variere med å tilsette litt havremel, grovt, eller fullkorn om du ønsker en sunnere variant. Bare ikke bruk 100% grovt, men en blanding.

For flere oppskrifter laget i airfryer, se HER

Har du ingen airfryer, så må du gjerne lage disse i stekeovnen også. Beregne noe lengre steketid og øk temperaturen med 20%.

Dere er GULL

Digger at så mange legger igjen spor i kommentarfelt i sosiale medier når det kommer til ønske om oppskrifter. Det er med å hjelpe meg og guide meg over hva dere faktisk vil ha mer av her på nettsiden. For det er ikke alltid like enkelt å tenke ut hva som er ønsket, eller vil bli populært. Så tusen takk til dere som engasjerer dere, det betyr så mye.

Den siste tiden har det vært hektisk her og det skjer mye bak kulissene. Har ikke hatt mye tid til verken Snapchat, Instagram eller Facebook. Men nå som alt har gått i boks vil jeg igjen ha tid til DERE og i morgen skal jeg avsløre noe skikkelig GØY med dere. Det har gått et par dager nå siden jeg kunne juble, men jeg har også hatt behov for å la det synke litt inn. Så følg meg gjerne på Instagram, eller snapchat( AirfryerTrude) om du vil få med deg «nyheten»😍🥂

For å lage 10-12 ostebriks trenger du

 • 200 g kokt eller bakt søtpotet
 • 200 g gresk yoghurt, eller yohurt naturell
 • ca. 240 g hvetemel, eller en miks av fint og grovt
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 1 egg til pensling
 • 100 g revet cheddar ost ( halvparten sparer du til topping)

Slik gjør du

 1. Mos søtpoteten og vend den inn i en bolle sammen med yoghurt. Ha i mel, bakepulver og salt. Bland dette godt sammen med en sleiv eller slikkepott.
 2. Vend inn halvparten av den revne osten. Tilsett ekstra mel dersom deigen er veldig klissete. Dersom du ikke skal steke briksene samme dag, dekk til deigen og sett den i kjøleskapet.
 3. Ha godt med mel på benkeplaten og del deigen opp i 10-12 emner som du former til små boller. La de ligge å hvile i 5 minutter.
 4. Press bollene nokså flat med håndflaten din. Dette fordi de vil blåse seg nokså mye opp. Ønsker du de avlange, eller firkantet, så former du de bare slik. Har du en airfryer som ikke er nonstick, anbefaler jeg deg å bruke et stykke bakepapir, en silikonmatte med huller i, eller pensle bunnen med litt olje. Dette for å unngå at de henger fast. Stek de på 175℃ i ca. 13-15 minutter. Når det gjenstår 4 minutter, pensler du briksene med egg og har på revet ost. Når du stenger igjen airfryeren, er det lurt å pause stekingen ett lite minutt for å unngå at osten blåser av. Da vil den sette seg og du kan steke ferdig uten å bekymre deg for brent ost i varmeelementene.
 5. La ostebriksene kjøle seg noe ned før du skjærer i dem. Velbekommen

Kommentar:

Jeg stekte i 2 omganger. Du må se hvor stor plass du har i din airfryer og dersom du legger de veldig tett i tett, kan det ta noe lengre tid å steke. Alle airfryere er noe forskjellige, så steketiden kan variere med minus/ pluss et par minutter.

Tagg meg gjerne #matpaaminutter #airfryertrude, eller send meg Dm med bilder og eller tilbakemelding hvis du føler for det. Er så utrolig gøy å se når dere tryller frem mat i airfryerene deres.

God helg og klem fra meg❤️

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

2 thoughts on “Ostebriks på 20 minuttter i airfryer | matpaaminutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+