Fiskeform i airfryer | matpaaminutter

 

Deilig fiskeform med ørret som bader i en saus av fløte, hvitvin og parmesan

Denne formen her spiste vi til middag forrige uke, planen var å poste den like etter, men tiden strakk dessverre ikke til.

Fiskeformen er lett å lage, rask å lage og vi kan alle like mat som legges i en form og settes i ovnen. Rett og slett en god og enkel hverdagsrett som ikke krever lang tid i kjøkkenet.

Vi hadde fersk tagliatelle ved siden av. Det passer ellers godt å servere den med kokte poteter, potetmos, blomkålpure, ovnsbakte poteter, bakt potet m.m.

Ja til større utvalg av fisk i butikkene

Jeg og min datter, elsker fisk. Rettere sagt sjømat. Vi er begge glad i både reker, blåskjell, kamskjell og de fleste typer fisk.

Har de siste par årene sluttet å kjøpe laks, da jeg helst foretrekker ørret og Salma.

Ellers, synes jeg det er dumt at vi som forbrukere ikke har så mange fiskesorter å velge i blant kjølediskene i nærbutikkene. Ihvertfall har ikke vi det her hos oss.

Det eneste sortene vi VET og alltid får tak i av fersk fisk, er torsk(naturell, røkt, lettsaltet), Skrei når i sesong, laks, ørret. Går vi til en butikk med ferskvaredisk, kan vi få tak på flere sorter, men heller ikke der finner vi de store utvalg. Jeg skjønner jo også at heller ikke der alltid kan ha alle slag inne og at prisen selvfølgelig er høyere der.

Skulle så gjerne ønsket at vi hadde fisk mye mer tilgjengelig og selvfølgelig til en mye rimeligere penge. Er du ikke enig?

Prisene har kommet seg med årene og fokuset på å spise mer fisk har blitt bedre. Men TYPER fisk kan Næringslivet bli bedre på å tilby oss forbrukere.

Jeg som mange andre ønsker å spise mer fisk

Tok en undersøkelse med mine fantastiske følgere på Instagram forleden, hvor jeg spurte om deres «fiske-vaner».

Utfallet ble som følger:

  1. Spiser du nok fisk : 26% svarte JA og 74% NEI
  2. Hvis nei i forrige spørsmål, er det fordi at du: Ikke liker fisk -13% / Prøver å spise mer fisk – 87%
  3. Er det ønske om flere oppskrifter med fisk- 78% / skalldyr- 22%

Så jeg skal gjøre mitt beste for å legge ut oppskrifter på sjømat hele vår og sommeren gjennom.

Jeg håper jeg klarer å innfri til alle de som skrev inn hvilke typer fisk/skalldyr de ønsket oppskrifter på

Jeg håper også at det blir mange fisketurer på oss det kommende halvåret, for det er noe av det kjekkeste vi vet om.

Tips meg gjerne eller kom med ønsker. Jeg vil gjerne vite hva du vil se mer av her på bloggen❤

Dette trenger du til 2 porsjoner

  • 3 Stk. ørretfilet uten skinn (3-400g)

SAUS

  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 dl hvitvin
  • 2-3 dl fløte
  • 3 ss revet parmesan
  • 1,5 ss kremost
  • saften av 1 sitronbåt
  • salt& pepper

Grønnsaker

  • 8-10 mini plommetomater eller andre tomater
  • 2 håndfuller spinatblader
  • 8-10 aspargestopper

Sjekk gjerne ut min REELS-video av fiskeformen

Den finner du her

https://www.instagram.com/p/CN72gKFgWFl/?utm_source=ig_web_copy_link
 

Slik gjør du

  1. Gni litt olje utover formen du skal bruke og finn frem alle ingredienser.
  2. Finhakk hvitløk, persille. Kutt sitron i skiver ha salt og pepper på fiskefiletene.
  3. Varm opp en liten kjele, med litt olje i bunn. Surr hvitløken bittelitt og hell i hvitvin. Ha så i fløte og revet parmesan. Rør godt med en liten visp. Smak til med litt kvernet pepper og sitron.
  4. Legg grønnsakene i bunn av den ildfaste formen og legg fisken over. Hell over sausen. Legg et par skiver sitron oppå fisken og strø over litt frisk persille. Sett formen inn i forvarmet ovn på 180 ° og stek i 17-20 minutter. I AIRFRYER 175°i 15 minutter

Kommentar: Dersom du vil bytte ut noen eller alle grønnsakene, husk da å fine grønnsaker som ikke trenger lang tilberedning. Slik at ikke fisken blir perfekt stekt og grønnsakene i bunn er helt RÅ.

Evt. kan du bruke rotgrønnsaker som er frossen, eller kokt fra før av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+