Ovnbakte koteletter med rotfrukter

Ovnsbakte Nakkekoteletter med rotgrønnsaker | matpaaminutter

Ovnbakte koteletter med rotfrukter

Saftige og møre koteletter som bakes i ovnen, er en sikker vinner rundt middagsbordet. Sammen med deilige grønnsaker, blir dette en smakfull og sunn middag som jeg virkelig kan anbefale!

Noen gode tips

Jeg brukte nakkekoteletter med bein. Du må gjerne bruke benløse om du ønsker det.

Denne middagsformen, egner seg også godt for langtidssteking. Så har du god tid en søndag eller lignende kan det være en ide.

Bor du alene, eller er en liten familie, så er dette mat som er ekstra god å varme opp igjen.

Valgte også å ikke lage saus, da det blir mer enn nok kraft/stekesjy fra kotelettene og grønnsakene.

Men om du liker en god saus til, så kan jeg anbefale DENNE, eller DENNE.

Ovnsbakte koteletter

Dette trenger du til 4 personer

  • 4 passe store nakkekoteletter
  • 2 ss olje, eventuelt 1 ss smør og en med olje
  • 0,5 medium stor kålrot
  • 4 gulrøtter
  • 1 stor søtpotet, eller 2 små
  • 1 stor løk
  • 2 ss honning
  • salt og pepper
  • 1-2 ss tørket estragon
  • frisk hakket persille (1-2 ss)

Kommentar:

Du må gjerne bytte om, eller endre på grønnsakene. Bruk gjerne dine favoritter, eller de du har liggende. Pass bare på at grønnsakene du velger har noenlunde samme størrelse, med tanke på steketid.

Eksempelvis, ikke kutte gulrøtter opp i tynne skiver, imens du lager stor terninger av kålrot.

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen, 200-220℃. Skrell og kutt opp alle grønnsakene. Legg grønnsakene i en stor ildfast form. Ha over olje/smør og honning. Fordel og bruk en sleiv til å blande alt godt sammen. Ha over estragon, salt &pepper og hakkede urter. Sett formen i ovnen.
  2. Stek kotelettene et par minutter på hver side. Er kotelettene veldig store, kan du godt dele dem i 2. Krydre kotelettene med salt og pepper på begge sider.
  3. Ha grønnsaksformen ut av ovnen og legg kotelettene over. Sett formen tilbake og stek i minst 40 minutter. Kontroller at alle grønnsakene er mør og god. Bruk gjerne steke sjyen/kraften og øs over kotelettene før servering.

Kommentar:

Server kotelett-formen som den er, eller server med litt ris, nudler eller kokte poteter ved siden av.

Kotelettene vil ikke trenge egen saus, da de «bader» i god kraft som kotelettene etterlater seg. Men for enda mer smak, kan du tilsette fond/buljong/kraft. Ha dette i når du legger kotelettene på grønnsakene. Vil anbefale kalv eller kyllingkraft.

Se tips for alternative sauser i innledningen dersom du vil ha en ordentlig saus til.

Nakkekoteletter i ovn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »