Pai med squash og ostesaus

Pai med squash og ostesaus | matpaaminutter

Hjemmelaget pai med squash og ostesaus

Pai er noe vi har på menyen titt og ofte, det er tross alt knallgodt! Det skal sies at det er sjeldent den blir helt vegetar slik som denne.

I går laget jeg en nydelig og god pai med gul og grønn squash. jeg laget en hjemmelaget ostesaus, men jeg jukset litt og kjøpte ferdig paibunn fra butikken. Selv om det går nokså raskt å lage selv, tyr jeg ofte til denne. Paien kan du servere som en forrett, enkel lunsj, som tilbehør eller som hovedrett. Ville da valgt en god salat ved siden av eller godt brød.

Vegetar pai

Jeg kommer nok aldri til å bli en vegetarianer. Ikke fordi jeg på død og liv må ha kjøtt hver bidige dag. Men fordi jeg liker å spise kjøtt og mulighetene det gir meg når det kommer til matlaging.. Jeg kan helt klart bli bedre på å spise mindre kjøtt. Da foretrekker jeg helt klart grønnsaker fremfor kjøtt erstatninger.

I denne vegetarpaien kan du trygt tilsette strimlet skinke, spicy pølsebiter eller ternet spekeskinke om du ønsker det altså. Lag den som tilbehør neste gang du skal grille kylling eller svinekjøtt.

Jeg elsker squash og valget for grønnsaker til paien ble derfor enkelt. Det som derimot ikke var enkelt, var å få tak i gul squash. Ingen av butikkene i nærområdet hadde det. Men en hyggelig frøken på Meny bestilte dette for meg. Får ikke du ta i gul squash, bruker du 2 grønne i stedet. Syns det er innmari synd at vi ikke får tak i alle slags grønnsaker i butikkene. Tomater er grønnsaken vi spiser mest av. Også det er det nokså snevert utvalg av i butikkene her omkring. Skulle ønske vi bodde i nærheten av en stor gårdsbutikk som solgte frukt og grønt.

Matprisene har skutt i været

(bare å skrolle videre nedover om dette ikke er av interesse)

Nå som prisene har SKUTT i været merkes det godt på lommeboken. Grønnsaker har også blitt vesentlig dyrere. Jeg er opptatt av og prøver å kjøpe frukt og grønt fra Norge så langt det lar seg gjøre. Men å betale opp imot 30 kr for et bittelite blomkålhode syns jeg er for drøyt. Med dagens priser, er det jubel når brokkolien er på tilbud til 19,90 kr. I fjor fikk du den gjerne for 10kr.

Jeg syns media har vært for snill med tanke på prisoppgangen og jeg vet mine lesere og følgere er svært opptatt av dette også og reagerer på prisene. Det at media skriver at prisene har gått opp med 3-10% stemmer kanskje totalt. Men går man inn å ser på den daglige hverdagsmaten så får man til tider sjokk. Jeg skal ta noen eksempler som jeg og en god nabo gjorde i går på butikken. Nå vet jeg ikke eksakt hva hvert produkt kostet før, men omtrent hva det kostet før sommer og i fjor.

 • Spagetti ala capri 25,90, NÅ 44.90-49,90kr
 • Kokt skinke Gilde 23,90 Nå 27,90 kr
 • Froosh smoothie 10 kr NÅ 15,90-17,90 kr
 • Idun ketchup 9,90kr Nå 18,90 kr
 • greddost 16,90 kr NÅ 24,90
 • Bacon gull usikker NÅ 44-52 kr
 • Smøre ost usikker NÅ 35-40 kr
 • Holiday dip usikker 17 kr for en enkelt pose
 • Toalettpapir 89-129 Nå 159 kr

Det varierer veldig fra kjede til kjede nå MYE å spare om du er prisbevisst fremover.

Noe er faktisk ikke verdt å kjøpe lengre

Det blir vanskelig for butikkene med 10 kroners tilbud fremover vil jeg tro. Flere kjeder kjører i tillegg ofte «TACOHELG» til 40% rabatt. Men med dagens prisnivå på taco, vil den med selv med dagens rabatt uansett være dyrere enn fullprisen før sommeren. Uten at jeg vet det med sikkererhet.

Det som er sikkert, er at det vil bli skikkelige tøffe måneder og år fremover for ganske mange, eller rettere sagt for folk flest. Spesielt med tanke på at alt annet har steget på samme tid. Selv om vi kun er 2 personer i denne husstanden. Har vi på det siste året fått i gjennomsnitt 5-6000 kr mer i utgifter hver måned, enn på samme tid i fjor. Og som aleneforsørger merkes det veldig godt.

Når alt stiger samtidig

Bompengene har økt, bensin, parkering, strøm, boliglån og aktiviteter. 😥

For bare få uker siden fikk jeg en sjokkregning i postkassen! Vi hadde væt noen timer på Leos lekeland her i Bergen, hvor vi for øvrig har vært mange ganger de siste årene.

Jeg har aldri fått noen faktura på parkering i etterkant slik som jeg nå fikk. En regning på 193 kroner. Hvorav 39 var fakturagebyr.

Vi var i parken i overkant av 3 timer. Her må et nytt selskap ha overtatt parkeringen. Jeg har i etterkant lastet ned den appen som tilhører denne parkeringen. Skal være obs på alle steder jeg parkerer fremover, det er helt sikkert!

Uansett om jeg hadde betalt dette på stedet syns jeg uansett at det er vilt å måtte betale 140-150 kr for å betale når en skal gå i en barnepark for å leke med barn. EN park som i tillegg har blitt veldig dyr. For en familie med flere barn, er jo dette hinsides dyrt.

Krysser fingrene

Det blir en spennende høst og vinter og jeg tror faktisk ikke folk har skjønt det enda. For ille blir det. Trenden kan ikke fortsette som dette i det uendelige. Og øker strømmen til de elleville summene media skriver, vil det være umulig for folk å leve normalt. Jeg har ingen fasit eller løsningsforslag, men jeg håper regjeringen gjør mer tiltak enn de har gjort til nå. Hvis ikke er jeg redd mange eldre kommer til å fryse i hjel denne vinteren.

Hva tenker du rundt dette temaet?? Gruer du deg til vinteren?

Pai med squash og ostesaus

Beklager den avsporingen der! Her får du oppskrift på pai med squash og ostesaus.

Oppskrift

 • 1 paideig
 • 1 grønn squash
 • 1 gul squash
 • 1 stor sjalottløk
 • salt og pepper
 • frisk oregano

Ostesaus

 • 2 1/2 dl lett matfløte
 • 2 dl revet mozzrella ost
 • 2 dl revet cheddar ost
 • 1 dl revet parmesan
 • salt og pepper

Slik gjør du

 1. Forvarm stekeovnen til 175 ℃. Skyll squashen i kaldt vann. Finn frem en potetskreller og bruk den til å kutte lange skiver av squashen. Se bilder ovenfor. Krydre dem med salt og nykvernet pepper. Finhakk sjalottløken.
 2. Kok opp fløte og ha i alle ostene. Rør jevnlig til du har fått en god og kremet saus. Blir den for tykk, kan du tilsette noen dråper vann. Smak til med salt og pepper ( mest pepper)
 3. Smør paiformen og brett paibunnen utover i formen. Fordel squash strimlene utover i formen og ha over frisk oregano og finhakket sjalottløk. Hell til slutt over ostesausen.
 4. Stek paien i ovnen og stek den i 35 minutter eller til den har fått en fin og gylden farge. La paien hvile et par minutter før servering.

Kommentar:

Du kan se en kort video av hvordan jeg laget denne paien HER

pai med squash og osteaus oppskrift

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #italiensk #jul #kosemat #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+