En nydelig god og veldig enkel fiskerett, hvor alt går rett i samme panne. Enklere blir det ikke. Dessuten, fisk som bader i fløte sammen med deilige krydderurter og grønnsaker er alltid en vinner.
Ørret er den fisken vi spiser aller mest. Hva sier du, frister denne ørret-panna?
Dette er den andre fiskeretten her på bloggen denne uken. Mens det faktisk er det den tredje sjømatretten, da jeg tidligere delte oppskrift på en nydelig god rekesuppe.
Jeg har som nevnt tidligere, fått flere ønsker om mer fisk og sjømat oppskrifter. Jeg gjør mitt beste for å innfri og prøver å holde det som jeg lover, puh☺
Hva fokuset neste uke blir, gjenstår å se. Håper på god hjelp fra dere. Vil du bidra, følg med på min Instagram resten av helgen
Enkel og rask hverdagsmat
Denne middagen krever ikke en lang råvareliste, heller ikke mer enn 20 minutters tilberedning. Så da er det bare å konkludere med at dette er en sunn, enkel og veldig god hverdagsrett.
Så da gjenstår det bare å ønske deg en fin dag videre og takke for at nettopp du stakk innom bloggen i dag. Og så klart ønske om at du får ei riktig god helg👍
Håper du vil prøve denne oppskriften og at du vil like den minst like godt som oss ❤
Blogg fremdeles under oppgradering
Bloggen er nylig flyttet til denne plattformen. Det er fremdeles mye som ikke er i orden her, men som jeg har nevnt tidligere. Så velger jeg å holde den åpen, selv om det redigeres og fikses fra flere kanter her. Men blir bedre snart, jeg lover👍
Ingredienser du trenger til 2 porsjoner
- 2 Ørret/ Laks fileter, helst med skinn
- 6-8 scampi. Vi brukte ferdig kokte i dag
- Smør og olje til steking ( bruker alltid en miks av begge to når fisk stekes i panne, for best mulig smak)
- 1/2 hvitløk eller 1 fedd
- 1/2 ss frisk rød chili
- 1/2 ss hvetemel, dersom du vil ha en jevnet saus som er mer fyldig)
- 50 ml hvitvin, eller fiskekraft
- 2 dl lett matfløte
- 5-6 Cherrytomater, eller andre tomater
- 0,5 Grønn paprika
- hakkede urter, fritt valg ( brukte basilikum og persille)
- Sitronsaft
- salt og pepper
Kommentar: Dersom du ønsker en mer fyldig saus, lager du meljevning panna før du har tilsetter fløte og vin. Tilføyer forklaring i fremgangsmåten!
Slik gjør du
- Finn frem alle ingredienser. Del opp paprika og kutt hvitløk, urter og chili.
- Krydre fiskefiletene med salt og pepper. Varm stekepanna og ha i 1 ts olje og 1 teskje smør.
- Når panne er god og varm, legg i fiskefiletene med skinnsiden ned. La de steke i 2-3 minutter på sterk varme, uten at de svir. Snu og stek i ytterligere 2 minutter.
- Ha utav fisken og ha i hakket hvitløk og chili i samme varme stekepanne. Ha gjerne i en liten ts smør til. La det surre et lite minutt.
- Ønsker du fyldigere saus, er det nå du har i mel. Rør godt. Hell i hvitvin og fløte( hvis den blir før tykk, spe med litt vann eller fiskekraft).
- Ta fisken tilbake i panna, oppi sausen. Ha i tomater og paprika. Krydre saus med salt og pepper. Ha over hakkede urter og sitronsaft.
- La det stå å putre på svak varme til fisken er ferdigstekt. Ikke overstek, ørret/laks kan godt være litt medium minus.
Kommentar:
Server gjerne med gode poteter, pasta, ris, eller lignende.
Har du andre grønnsaker så kan de brukes. Vi tok det vi hadde.
Se andre deilige fiskeretter laget av oss her