Pannestekt vegetar pizza | matpaaminutter

Pannestekt pizza er både kjapt, godt og enkelt å lage!

Du trenger en stekepanne som tåler å stå i ovnen og mens den varmes opp, lager du deig og fyll!

Kjøttfri mandag….en internasjonal trend som mange av oss har tatt i mot med åpent hjerte.

#meatfreemonday, høres kanskje mer kjent ut? Det har ihvertfall blitt populært!

Vi har alle godt av å kjøre på med litt kjøttfrie middager en gang i blant, er du ikke enig?

Jeg kommer nok aldri til å bli en vegetarianer, men jeg MÅ ikke ha kjøtt på tallerken min hver dag.

Pizzaen er saftig, sprø smaksrik og den dufter aldeles herlig!

Her vil du neppe savne kjøtt.

Har du en i familien som absolutt MÅ ha det, så anbefaler jeg noe spekeskinke på.

PS: pizzaen vil holde til 1-2 personer.

pizzabunn

  • 0,5 dl lunkent vann
  • 120 g hvetemel (kan byttes/blandes ut med andre typer evt. spelt/fibra
  • 1 knivspiss urtesalt, kan bruke vanlig salt og evt.
  • 1 knivspiss hvitløkspulver
  • 1 ss olivenolje

pizzasaus

  • 2 ss lettrømme eller kesam
  • 1 knivspiss pepper
  • 1 knivspiss salt

Topping

  • 30 g revet mozzerella
  • 30 g mozzarella buffalo i skiver
  • 1/2 tomat i halve skiver
  • 1/4 rødløk
  • 3-4 små sjampinjonger
  • 1 håndfull spinatblader
  • 2-3 drag kvernet pepper
  • 1 ss baslikumpesto, kan droppes (se oppskrift lengre nede)
  • Koriander eller ruccula salat

Kommentar: ha på noen dråper med HVIT TRØFFEL OLJE på, for å gi den det lille ekstra

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen på 230 grader. Sett en stekepanne på høy varme (må være en panne som tåler å stå i steikeovn) Den skal bli skikkelig varm før du har deigen oppi.
  2. Bland alt til deigen i en liten bolle og rør sammen til en rund og fin deig for hånd. Kjevle deigen og legg den oppi den glovarme stekepannen. (tørr panne)
  3. Bland rømme med krydder og smør utover pizza bunnen. Fordel pesto i «dråper» rundt oppå rømmen.
  4. Ha på revet mozzerella og fordel så skivet sjaminjong, rødløk og tomater over osten. Ha så på noen tynne skiver mozzerella ost og avslutt med å fordele spinatbladene utover pizzaen.
  5. Sett pizzaen inn i ovnen og stek i ca 10-15 minutter. Sjekk at skorpen har fått litt gyllen farge.( her kan det variere veldig fra ovn til ovn ,så følg med, kanskje din trenger noen minutter ekstra, eller kortere)

Kommentar:

Lag gjerne en Caprese salat av restene: tomat og mozzarella, olivenolje og dråper med balsamico på. Har du fersk basilikum, er det perfekt å ha mellom lagene. Nam nam!


Stekepanne er sponset av Homeandkitchen.no

Denne stekepannen fra https://www.homeandkitchen.no/ og er sponset.

Eaziglide neverstick2 er det siste nye innen non-stick teknologi på kasseroller og stekepanner. Helt fri for giftige kjemikalier og PFOA, men likevel med en svært slitesterk non-stick overflate.

Kan brukes på alle koketopper også induksjon, ovn sikker opptil 26o℃

OPPSKRIFT PESTO

  • 2 potter basilikum store
  • Ca.2,5 dl Oliven olje 1,5 Pk.
  • Ristede pinjekjerner
  • 30 g parmesan
  • 1/2 ts salt
  • 1 knivspiss peppermix
  • 2 ss sitronsaft

Start med å ha pinjekjerner og parmesan i en hurtighakker og kjør til det er godt opphakket. Ha så i litt og litt basilikum og oliven olje om hverandre til en passe tykk konsistens. SMAK Til med salt pepper og sitron.

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »