Pasta med kjøttboller blir alltid en SUKSESS!
Her snakker vi rask middag, perfekt på travle dager.
Dette er noe min datter svært ofte ønsker seg. Har hun med seg noen hjem, er vi også sikre på at de liker middagen også- Denne gangen laget vi en veldig barnevennlig utgave.
Dagens kjøttboller er halvfabrikat fra Prior og laget på 75% kylling. Faktisk ganske god på smak.
Er ikke så ofte vi kjøper «ferdig mat», men en gang i blant. Har ikke skrevet antall gram /vekt /mål til denne retten, men en liste over hva du trenger.
Bortsett fra Pesto da, den ligger det oppskrift på like under bilde. Den er brukt som saus og krydder.
Dette trenger du
- Tagliatelle, fullkorn
- Tomat pesto, se oppskrift under
- Kylling kjøttboller 75% fra Prior
- Revet parmesan
Slik gjør du
Stek kjøttboller i panne med litt olje eller i Airfryer (ca 5-8 minutter på 200 grader) Shake litt underveis.
Kok pasta som anvist på pakken.
Vend kjøttbollene inn i pasta og tilsett ønsket mengde pesto.
Riv Parmesan og strø over ved servering
Ps: vi trengte ikke krydre med noe ekstra her, men du må gjerne piffe den mer opp
Tomat pesto oppskrift ca. 0,3 l
- 1pk soltørkede tomater (100g) bløtlegg i varmt vann mens du gjør klart alt det andre
- 1 Pose pinjekjerner (30g)
- 1 kinesisk hvitløk /1-2 fedd
- 1 ss presset sitron saft
- 1 dl revet parmesan
- 2 dl raps og olivenolje ( ha mer om du ønsker tynnere konsistens )
- salt og pepper
Slik gjør du
Rist pinje kjernene i en tørr stekepanne i ca 1 minutt.
Ha alt oppi en blender og kjør til den blir glatt og fin. Juster med olje til riktig konsistens og smak til med salt og pepper.