Pasta med kremet tomatsaus og kalkun | Sunnere familiemiddag på under 25 minutter

Drømmer du om en pastarett som både er sunn, rask og utrolig smakfull?

Denne kremete tomatpastaen med saftig kalkunfilet (kyllingeller svinefilet om du foretrekker det) er laget med fullkornspasta og magre meieriprodukter.

De for en magrere variant. Den er mild nok til at barna elsker den, men enkel å spice opp for de som liker litt ekstra trøkk. Klar på under 25 minutter, og perfekt med en frisk salat og godt brød ved siden av. En hverdagsrett som smaker helg. Dette er pastaretten familien din vil be om, om og om igjen!

Kretmet tomatpasta med kalkun | matpaaminutter

Til 4-5 porsjoner trenger du

  • 300 g fullkornspasta, jeg brukte skruer, men måtte supplere med annen pasta da jeg ikke hadde nok
  • 2 løk
  • 3 ss olivenolje
  • 5 fedd hvitløk
  • 500 g kalkunfilet eller kyllingfilet
  • 2 ss fullkornsmel
  • 6 dl hønsebuljong
  • 2 dl lett matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ts sukringold
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts chili explotions eller chili flak
  • 400 g hakkede tomater, jeg brukte Mutti som er veldig smakfulle
  • 100 g revet cheddar ost
  • 2 dl varmt pastavann
  • 23 ss frisk hakket persille
  • revet parmesan

Slik gjør du

  1. Kok pastaen som anvist på pakken. Kutt løk i tynne halvmåner og finhakk hvitløk. Fres dem i en kjele med litt olje til løken er blank og myk.
  2. Kutt kalkun fileten i små terninger på 1-2 cm og ha den oppi sammen med løken. Snu og vend for stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper.
  3. Strø melet over kjøttet og spe på med hønsebuljong, lett matfløte og hakkede tomater. Ha i krydder, søtning og revet ost. Kok opp.
  4. Ta litt av det varme pasta vannet og ha det i gryta. Sil pastaen og la den renne av seg før du vender den inni sausen og la det stå å småkoke et par minutter. Smak til og juster på krydder etter smak og behag.
  5. Ha i friske urter og revet parmesan helt til slutt eller server ved siden av. Ha gjerne godt brød eller en god salat ved siden av.

Kommentar:

Denne retten kan du gjerne tilføye grønnsaker som brokkoli, blomkål, erter osv. Jeg skulle bare få brukt opp rester, da jeg måtte lage noe raskt og enkelt.

FOR FLERE PASTA OPPSKRIFTER, ta en titt HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhet! Kickstart med Airfryer ute nå! Kjøp nå!