Deilig kremet pasta med en fyldig og smaksrik saus. Må prøves!
Det er så mye godt vi kan bruke gresskar til. Vi kjøper det hele året. Gresskaret jeg har brukt i denne pastaretten er flaskegresskar, butternut squash som noen sier. Du kan bruke Hokkaido som også er å få tak i hele året rundt. De typiske store gresskarene som selges til Halloween kan du også bruke i denne oppskriften. Dette gjelder også andre oppskriftene med gresskar jeg har delt på bloggen tidligere, se her
Har du enda ikke testet gresskar i matlaging, er det jammen på tide. Det kan både kokes, bakes, stekes og grilles og gresskarkjøttet kan brukes i alt fra supper, boller, salater, vafler, paier, sylting, desserter, sauser, kaker m.m.
Så hvis du lager lykter til halloween med gresskar, må du absolutt ikke kaste det deilige fruktkjøttet.
Pasta med gresskarsaus
Gresskarkjøttet gir god sødme og en knallfin farge på pastaretten!
Jeg delte gresskaret i to på langs, skrapte ut frøene og stekte i airfryer til det var mørt, ca. 25 minutter. Du kan også fjerne skallet og kutte det opp i terninger eller skiver dersom du har det travelt. Det korter jo ned stekeprosessen noe. Det samme gjelder om du velger å bruke stekeovn. Bruker du annet gresskar er det enklest å dele det i terninger/skiver og steker uten skall.
Dersom du får for mye gresskarkjøtt, os det og frys det ned i is terning former. Og bruk det i smoothie/pannekakerøre, brød eller i saus. Så innmari digg å ha det ferdig og klart.
Dette trenger du til 4 porsjoner
Gresskarsaus
- 1/2 flaskegresskar(butter nut) eller ca. 300g gresskarkjøtt
- Olivenolje til steking
- 2 sjalottløk, eller 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 cm rød chili ( juster mengde slik du liker den best)
- 2 ts tomatpure
- 3 ss mascarpone ost, eventuelt kremost naturell
- 1 terning hønsebuljong
- 2,5 dl pastavann
- 2 dl lett matfløte
Pasta
- 250 g tagliatelle eller lignende
Kjøtt
- 600 g svinefilet
- 1-2 ss olivenolje
- 1 klype salt &pepper
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1/2 ts paprikapulver
Tilbehør
- Parmesan
- Friske urter, som oregano eller basilikum
- chiliolje, kan sløyfes
Kommentar:
Denne uken har vi brukt å tømme kjøleskap og fryser og hadde dessverre ikke annet enn hermetiserte grønnsaker.
MEN det betyr ikke at du trenger å lage uten. Grønnsaker som egner seg godt i denne kan være: Vårløk, brokkoli, erter, paprika osv.
Slik gjør du
- Del opp gresskar som beskrevet ovenfor. Stek i airfryer/ ovn på 175℃ til det er mørt(ca.20-3o minutter for halve flaskegresskar). Gni kjøttet inn med olje og krydder. Bruker du hel svinefilet, kan du steke den sammen med gresskar. Den trenger 25 minutter steketid. Eller du kan kutte den opp i terninger og steke separat, eventuelt i panne.
- Kok pasta som anvist på pakken ( spar på 2,5dl av pastavannet når du siler pastaen.
- Når gresskaret er ferdig stekt oser du det med gaffel( halve flaskegresskar: Bruk en skje eller gaffel og skrap ut kjøttet, skallet kastes).
- Finhakk løk, hvitløk, chili og stek på middels varme samme med olje. Rør inn tomatpure. Ha oppi gresskarkjøtt og tilsett pastavann, mascarpone ost og rør om.
- Tilsett buljong og fløte. Kok opp og la det putre i 5 minutter. Smak til. Vend inn den ferdig kokte pastaen.
- Server Pastaen rykende varm. Ha gjerne over friske krydder urter. Server sammen med kjøtt i skiver og nyrevet parmesan.
#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #italiensk #jul #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret