Pastagryte med kylling og Chorizo |matpaaminutter

En fantastisk deilig kremet gryte som virkelig setter fart på smaksløkene.

Kylling og chorizo omsvøpet i deilig fløtesaus og så sammen med pasta. Nam nam, kan vel ikke bli bedre.

Pastaretten er for deg som liker at maten smaker og som likevel ikke vil bruke for lang tid i kjøkkenet.

Snart helg

Det er snart helg og det er da har vi endelig mer tid til å både lage god mat. Men også mer tid til å nyte maten.

Selvfølgelig ønsker jeg at du skal teste ut pastagryten. For det første så har jeg fått veldig gode tilbakemeldinger på denne. Og for det andre så er jeg ganske så sikker på at du kommer til å lage den flere ganger.

Ikke bare er den vanvittig god, den er tillegg veldig enkel å lage. Du kan like gjerne sette denne på bordet en lørdagskveld i godt selskap, som til en helt vanlig mandagsmiddag med familien!

Jeg håper virkelig du og dine vil like den like godt som oss❤

PSSSST

Vgs Vektklubb har delt denne og noen retter til i denne artikkelen her


Kyllingpasta med Chorizo

Oppskrift til 4 personer

  • Olje til steking
  • 3-4 stk. kyllingbryst
  • 200 g pasta penne/skruer
  • 50 gram Chorizo pølse
  • Kylling krydder
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 1 ss estragon
  • 1 ts paprika
  • 1,5 ts Himalayasalt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 ts provencekrydder

Til saus

  • 1 hvitløk eller 2 fedd
  • 1 ss kyllingfond
  • 1,5-2 dl vann
  • 3 dl lett matfløte
  • 1 ss smør
  • 1,5 ss Cognac, kan sløyfes men det gir retten det lille ekstra!
  • 20 g revet cheddar/parmesan
  • 1-2 paprika
  • frisk persille

Slik gjør du

1. Kok pasta som anvist på pakken.

2. Ha alt av de tørre krydderne i en skål og bland de sammen. Deretter fordeler du krydderet utover kylling brystene. Stek kyllingfiletene til de er gjennomstekt i stekepanne. Surr pølsebitene sammen med kyllingen mot slutten.

3. Ta av kyllingen og ha i en spiseskje smør i samme stekepanne du stekte kylling og pølse i. Ha i finhakket hvitløk og la det surre noen sekunder. Ha på Cognac og tilsett matfløte, fond og vann.

4. La det få et oppkok. Ha i cheddar/parmesan, tilsett den kokte pastaen og del kyllingen opp i passe biter. Ha den i tilslutt, sammen med Chorizo og krydderurter.

SMAK TIL og gryten er klar for servering.

Kommentar:

  • Retten egner seg godt å varme opp igjen om du skulle få rester. Tilsett da litt melk for å tynne den noe ut.
  • Hvitløksbrød eller focaccia er innmari godt til denne pastaretten om du vil gjøre litt ekstra utav det.
  • Server gjerne som klubbmat. Den er nemlig lett lage i større porsjoner.
  • Tilsett gjerne mer grønnsaker, ved å bruke rester eller noe du har liggende.
  • Spinat, brokkoli, edamamebønner, squash, tomater og lignende passer utmerket å godt å ha i pastagryten.

pastagryte med kylling og chorizo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »