Pastasalat med skinke | matpaaminutter

 

Pastasalat med kylling og hvitløksdressing. En smakfull salat som passer like godt til lunsj som til middag!

Lettlaget salat du like gjerne kan lage i stor porsjon allerede første gang. Vi lager alltid en svær skål, da dette er en god favoritt å ha med i matboksen på skolen.

Nå som vi har VINTER WONDERLAND her på Askøy, har vi tilbragt ettermiddagene ute på isen og spist middag når vi har kommet inn igjen på kvelden i stedet. Da er det luksus å en skål med digg pastasalat ferdig i kjøleskapet. En perfekt lunsj å ta med seg på stranda også, når den tid kommer..

Nyt gjerne med godt brød ved siden av👍

Kommentar:

Vil du ha en mer KREMET konsistens, dobler du bare dressingen.

Og skinke kan byttes ut med kylling hvis du foretrekker det.

Da håper jeg det vil smake – Ha en fin onsdag alle sammen

Oppskrift på 1 stor skål, Ca.4 porsjoner

  • 300g pastaskruer
  • 400 g kokt bogskinke
  • 100 g sukker erter eller agurk
  • 100 g paprika
  • 1 liten boks maiskorn
  • 100 g rødløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • hakket persille
  • 4 hardkokte egg

Dressing/saus

  • 1 beger lettrømme
  • 3 ss lett majones
  • 1 rund hvitløk/ eller 1-2 fedd
  • 1 liten ts sukker
  • 1/3 ts salt
  • 1/3 ts pepper
  • 2 ss sitron
 

Slik gjør du

  1. Kok pasta som anvist på pakken og skyll den i kaldt vann. La den renne godt av seg. Ha alle grønnsakene i en bolle. Kutt og del de som du vil, det samme gjelder skinken.
  2. Kok eggene
  3. Bland sammen ingrediensene som skal i dressingen.
  4. Ha skinken og grønnsakene over i bollen med pastaskruene. Ha i salt& pepper og bland godt sammen. Hell dressingen over og bland det godt sammen. Vend i litt hakket persille. Smak til med salt, pepper og sitronsaft!
  5. Ha salaten over i serveringskål og legg eggene på toppen.

Kommentar:

Oppbevares tildekket i kjøleskap. Den tåler å stå i 2-3 dager.

Velbekomme❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »