Pizzaboller i Airfryer

Pizzaboller med pepperoni | matpaaminutter

Pizzaboller i Airfryer

Pizzaboller laget på deigrester fra brødbakingen ble en stor suksess!

Supre til å ha i matboksen, til lunsj og ikke minst i barnebursdag. Disse er fylt med pepperoni, ost og pizzasaus, Skikkelig nam nam❤

Disse ble saftige og gode og vil garantert bli en suksess for både store og små.

En Grunndeig kan bli til mye godt

En god loff basis oppskrift er godt å ha på lur. Denne oppskriften, gir en helt perfekt deig. En deig som er utrolig enkel å lage, samtidig som den ikke klistrer seg i benkeplaten. Lett og medgjørlig deig kan du trygt si.

Oppskriften har allerede blitt brukt utallige ganger, til både frøloff, urtebrød, rundstykker, brytebrød og pizzaboller. Du kan også bruke den til pizzadeig.

Vi skulle lage baguetter denne dagen, men ble litt mye deig, så da ble deigrestene brukt til pizzaboller denne gangen.

Når vi først har en bakedag, slår vi til😊

Pizzabollene ble stekt i Airfryer, men som alltid kan du så klart bruke stekeovnen din.

Frøloff laget i airfryer, kan du se her

Laget en kort videosnutt mens disse ble laget, den kan du se her

God helg til deg og nyt siste rest med sensommerdager for denne gang❤

Ingredienser 1 stor porsjon

  • 900 g hvetemel
  • 5 dl lunkent vann
  • 40 g olje
  • 10 g( 1 pose) tørrgjær
  • 2 ts salt
  • pluss litt olje til å ha i hevebolle
  • vann, melk eller egg til pensling

Slik gjør du

  1. Bland alt det våte i en bolle og ha i gjær salt. Bland dette godt med en skje. Ha melet i en større bakebolle. Bland så det våte sammen med det tørre. DU kan gjøre dette for hånd eller i maskin. Jeg bruker en tresleiv i starten og hendene etter hvert.
  2. Kna deigen godt. Vri den, snu den, brett den om og om igjen. Den må knas i minst 5 minutter. For den så til en halvkule.
  3. Ha den over i en smurt hevebolle. Pakk den lett ned, ved å bruke fingertuppene dine. Klapp restene av oljen på fingrene dine oppå deigen. Sett den et lunt sted i 1 time.
  4. Ha deigen på benken og del den opp i 2 emner. Jobb et par minutter med hvert emne og lag en pølse av hvert emne som du igjen deler opp i antall boller. (80-100g)
  5. Trill og form til boller. Bruk så hendene, eller en kjevle til å flate bollene ut til bittesmå runde pizza. Smør med tomatsaus, ha på ost og et par pepperoni skiver, eller annet valgfritt fyll. Knip bollene sammen ved å lime sammen ytterkantene. Stek med skjøten ned. Pensle de og sett på airfryer eller ovn på 40℃. La de etterheve der i 15 minutter før du setter opp varmen og steker ferdig.
  6.  Steketid i Airfryer 12litr. ovn 185℃ i 20 min / Steketid Airfryer: 175℃ 12-15 min. I stekeovn: 180 ℃ 15-18 minutter.
Pizzaboller i Airfryer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »