Hjemmelaget plomme chutney uten tilsatt sukker

Plommechutney uten tilsatt sukker | matpaaminutter

Har du plommer du ikke vet hva godt de kan brukes til?

Her får du oppskrift på en skikkelig digg og smaksrik Plommechutney.

Chutney med plommer holder seg i månedsvis, faktisk år, så lenge det oppbevares tørt, mørkt og kjølig.

Hva godt du kan bruke chutney til, det får du tips til her!

Hjemmelaget Chutney uten tilsatt sukker på minutter

Det å lage Chutney er lett som bare det. Tar knappe 5 minutter å tilberede alt som skal i gryta. Men selve kokeprosessen tar 30-40 minutter. Du kan bruke vanlig sukker i oppskriften om ønskelig

Når den er ferdig kokt, heller du den (imens den er varm) over på steriliserte glass med lokk på. Så lenge du ikke åpner glasset, kan det oppbevares i månedsvis. Etter åpning er det holdbart 1-2 uker. Oppskriften gir omtrent 0,3 l .

Du kan bruke mindre glass til oppbevaring.

Chutneyen smaker bare helt himmelsk! Den er søt, et hint spicy, og den har en helt nydelig deilig konsistens.

PS: Hvis du er like glad i plommer som meg, ha et par i reserve. Lett å spise imens man kutter de opp si😁

Så da håper jeg bare at dette høres og ser så fristende og godt ut at du har lyst å lage chutneyen også

Hva med å lage den allerede i dag? Ha på knekkebrød sammen med Brie, nam nam!

Hjemmelaget plomme chutney uten tilsatt sukker

Hva kan du bruke Chutneyen til

Plommechutney kan du bruke på og til ulike oster, kjøtt og fiskeretter.

På en saftig hamburger av okse eller lam.

Den kan også brukes som en smakstilsetning i en kremet saus, til julemat, til tapas,

Ellers er det godt å smøre på varme hvitløksbrød, som pizza topping m.m.

Jeg skulle egentlig bruke den alt i går på pizza, men det ble ikke tid til det. Men neste helg eller i løpet av uka kanskje.

Ingredienser

  • 800 g plommer
  • 1-2 rødløk ( sjalottløk kan brukes også)
  • 0,5 chili, rød
  • 1,5 ts frisk ingefær
  • 90 g rosiner
  • 8 ss hvitvineddik
  • 6 ss sukringold, eller annen søtning
  • 1,5 ts kanel
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skyll plommene i kaldt vann. Ta ut steinen og del opp hver plomme i små biter, Ca. 4-6 biter pr. plomme
  2. Finn frem de øvrige ingrediensene. Finhakk løk og ingefær. Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp. Rør bare lett og forsiktig for å blande alle ingrediensene.
  3. Når den har kokt opp, skru ned varmen og la den putre på halv varme i Ca. 25 minutter. Jo lengre den kokes, desto mindre væske og mer gele vil chutneyen bli. Dersom du skal ha chutney allerede i dag, ta av litt i en egen skål.
  4. Når chutneyen er ferdig kokt og smakt til med salt og pepper, heller du den over på steriliserte glass imens den enda er varm. Skru på lokket og sett på et mørkt og kaldt sted, som et kjøleskap eller en matbod.

Det er bare en uke siden jeg delte oppskriften på en nydelig dessert med plommer, den finner du her

Airfryet plommer med yoghurtkrem og mynte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »