Polarbrød med søtpotet | matpaaminutter

 
 

Supergodt Polarbrød med søtpotet!!

Uten gjær og ingen behov for elting.

De har en deilig skorpe med litt havsalt dryss, de er saftige, velsmakende og de tar knappe 10 minutter å steke! De er også halvgrove.

Her er det ingenting å lure på, bare å få søtpotet i hus folkens!

Neste gang du har søtpotet til middag, lag litt ekstra, så har du til brød:)

Har laget polarbrød mang en gang, men aldri hatt søtpotet i før.

Etter nyttår hadde vi noen søtpoteter som trengte å bli brukt opp.

Laget søtpotetvafler av noen og polarbrød med resten.

Oppskrift på vaflene har jeg alt delt med dere. Oppskriften på de finner du her

Søtpotet i brødbakst, gjør ikke bare at smaken blir bedre. For den gjør nemlig bakverket mye mer saftig i tillegg.

Har tidligere laget Baguetter med søtpotet. Oppskrift finner du her

Polarbrød er godt likt her hjemme. Men i perioder. Personlig liker jeg aller helst brød med litt sprø skorpe. Og det fikk jeg til med disse brødene, så utrolig gøy altså.

Min beste og minste kritiker er min datter på 8 år ( redigert innlegg. Brød bakt når hun var 5)

Etter å ha fått servert nystekte polarbrød til kvelds, kom kommentaren: «Mamma, dette er det beste jeg noensinne har smakt mamma, virkelig. Kan jeg få en til vær så snill.» Den beste kommentaren fra den viktigste personen i mitt liv❤

Har allerede disket opp en ny og dobbel runde, så her er fryseren fylt opp for å si det sånn!

Varmes raskt opp igjen i brødrister eller en kjapp runde i airfryer, så smaker de som nystekt igjen.

Har allerede laget toast/ostesmørbrød av de, brukt som mini pizza ( se bilde lengre nede i innlegget) så her er det bare å bruke fantasien. Uansett så håper jeg og tror at også du vil få en ny brødfavoritt

Del gjerne oppskrift videre med venner og bekjente. Har fått enormt god respons på disse brødene. Utrolig hyggelig at dere ser ut til å like de like godt som oss.


Søtpotet polarbrød

Oppskrift til Ca. 30 polarbrød

  • 400 g ferdig bakt søtpotet, skallet kastes
  • 430 g fibra fullkorn mel
  • 400 g siktet hvetemel
  • 2 ss bakepulver ikke toppede skjeer
  • 1 ts salt
  • 90 g meierismør
  • 2 dl lettmelk
  • 1/2 dl olivenolje til pensling
  • Flaksalt til å ha på toppen før steking

Slik gjør du

  1. Forvarm steikeovnen til 230 grader
  2. Ha den ferdig tilberedte potetmassen i en bakebolle. Ha i alt det tørre.
  3. Smelt smøret og ha det så over i melken.
  4. bland alt godt sammen. Bruk en tresleiv eller hendene. Er den for klissete har du i mer mel.
  5. Strø mel på bordet hvor du skal bake. Del deigen i 2 emner og lag to lange pølser. Del pølsene opp i mindre emner på 15 pr pølse. Trill boller ut av disse. Se bilder like under.
  6. Bruk så håndflaten til å trykke bollene flate ,formet som en sirkel på 1 cm tykkelse. Bruk kjevle om du synes det går lettere.
  7. Prikk så brødene med tuppene på en gaffel/spisepinne eller lignende, pensle tynt lag med olivenolje og strø et lite dryss av havsalt over.
  8. Stek i ovnen på 230 grader i ca. 10 minutter. Kan være klar på 8 eller 12, kommer an på din ovn.Brødene avkjøles på rist. Skal du fryse ned, bør du gjøre det så fort de er avkjølt.

Kommentar:

Brødene 0ppbevarer du i en tett boks på benken. De holder seg fint et par dager, men best når de skjerpes litt i ovn/airfryer eller brødrister!

Til deg som har Airfryer: Brødene kan stekes i airfryer, da i flere omganger så klart..Steketid vil da være 180-190 grader i 7-8 minutter.

Å bake søtpotet i Airfryer går ca 1 time (potet på 400g) 200 grader.

Masse lykke til med baksten, gleder meg til å se din bakst

 
test alt text
Taco pizza med polarbrød bunn
test alt text
polarbrød med søtpotet
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »