Pizzavafler | Proteinrike Vafler fylt med ost og salami

Da var den store VAFFELDAGEN allerede snart over.

Vi spiste vafler til frokost og vafler til kvelds.

I mellomtiden fikk vi feiret mini sin 5 årsdag sammen med barnehage gjengen på Bowling senteret her på Askøy, etterfulgt av Familiemiddag her hjemme.

Da serverte jeg hjemmelagde kjøttkaker med tilbehør.

Har delt flere vaffel oppskrifter med Dere siste ukene og flere blir det garantert!

Oppskriften Du får i dag, er en annen variant, men vel så god.

De er nemlig fylt med ost og godt krydret salami Salami.

Litt hvitløk er det også i. Supre å spise som de er, rykende varm, eller romtemperert.

Perfekt turmat/matpakke

Desto bedre om de får en runde i brødristeren eller på bålet/grillen i litt folie en kald vinterdag ! Tilbehør til suppe, pasta, salat osv.

Har brukt speltmel i oppskriften, men du kan fint erstatte med hvete om du foretrekker det altså.

Del gjerne bilder av maten du lager med meg på facebook eller Instagram.

Husk å bruke #matpaaminutter.

Ha en fortsatt fin søndagskveld videre!

Oppskrift Ca. 6 store ( du får flere i vanlig vaffeljern)

  • 100 g siktet spelt
  • 130 g sammalt spelt
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 2 ss Hamp proteinpulver eller annet proteinpulver/chiafrø
  • 2 ss kokosolje
  • 2 egg
  • 2,5 dl lettmelk
  • 1 ss sukringold

Fyll

  • 30 g mozzarella& cheddar miks liker du mye ost, øker du mengden om du vil
  • 7-10 skiver Siliana Salami fra Gilde
  • 6-7 blader frisk Basilikum

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre og ha i det våte og visp til en glatt og fin røre.
  2. La den svelle i 10 minutter før du begynner å steke de. Ingen problem steke de i vanlig vaffeljern altså, bare for å ha sagt det.
  3. Hakk og bland sammen ingrediensene til fyllet. Ha litt av røren i jernet og strø så på passelig mengde for så fylle opp med nok røre til at vaflene blir hele.
  4. Server rykende varm til frokost, lunsj eller som tilbehør til suppe osv.

Kommentar

Lag opp og frys ned.

Disse er supre å riste i brødristeren eller varme i ovnen eller Airfryeren.

Garanterer at disse får bein å gå på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »