Proteinrikt brød med gulrot og chiafrø | matpaaminutter

 

Proteinrikt brød som du lager på få minutter. Her er det null elting og null gjær!

Her snakker vi brød ferdig på under 1 time, fra du begynner putte ingredienser i bollen.

Selve oppskriften er ikke ny. Jeg har tatt utgangspunktet i en oppskrift jeg har delt her tidligere. Nemlig Oppskriften på PROTEIN RUNDSTYKKEKENE.

Jeg har brukt samme mål og ingredienser, men jeg har lagt til 3 ingredienser til i denne brød versjonen. For GLUTENFRI versjon, bruk havremel uten gluten!

Brødet ble utrolig saftig, med sprø skorpe. Det smuldrer heller ikke opp når du skjærer i det.

Vi bakte brødet i går og spiste det først i dag til frokosten.

Hva gjør man ikke for gode venninner

Jeg har en venninne som har etterspurt akkurat dette brødet her. Hun har laget det som rundstykker og i langpanne utallige ganger. Men nå ønsket hun altså en brødversjon.

Så da måtte vi innfri ønske og håper også DU har lyst til å bake dette deilige brødet her.

Hovedingrediensene er havregryn, mager cottage cheese, egg og gulrot.

Vil selvfølgelig også ønske deg en riktig så fin søndag videre og ta gjerne kontakt om du lurer på noe, eller har ønsker/ideer om hva du vil se mer av her ❤


Proteinrikt brød

proteinbrød med gulrot og chia

Oppskrift til 1 brød

  • 1 stor boks mager Cottage Cheese
  • 4 egg
  • 200 gram lettkokte havregryn
  • 50 gram Chiafrø
  • 30 gram hakkede mandler
  • 2 ss Philadelphia ost lett
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 2 gode teskjeer bakepulver
  • 2 gulrøtter (150g) , raspet
  • Maldonsalt, kan sløyfes

Slik gjør du

  1. . Forvarm stekeovn til 200 grader, varmluft. Ha alle ingrediensene i en bakebolle, utenom gulrøttene.
  2. Mos alt sammen med en stavmikser og ha i de raspede gulrøttene til slutt.
  3. Kle en brødform med bakepapir og ha «deigen» oppi. ( jeg hadde godt med vann på begge hender og brukte hendene til å både blande i gulrøttene og ha deigen over i brødformen.)
  4. Strø litt maldonsalt og eventuelt noen ekstra chiafrø på toppen og sett i ovnen på midterste rille.
  5. Stek på 200 grader i omtrent 30 minutter, Deretter skru opp ovnen til 230 og stek i ytterligere 7-10 minutter.
  6. Ta ut brødet og la det stå på rist i minst 15 minutter før du begynner å skjære i det. Bruk gjerne i pinne for å kontrollere om det er gjennomstekt.

Proteinbrød med gulrot og chia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »