Pastasalat med pulled turkey | matpaaminutter

 

En deilig og smaksrik pastasalat med pulled turkey og avokadokrem.

Dette er salaten du trygt kan ha med i lunsjboksen året rundt og som garantert vil falle i smak hos ungdommene også.

Nok en Nydelig sommerdag er snart over og jeg kan knapt tro at vi de siste dagene har hatt 30 grader. Ubeskrivelig godt!

I dag ble det strandtur og siden grill forbudet gjelder her som så mange andre steder, ble vi nødt til å ha med kald mat.

Så gjerne minske på mengde krydder, om du ikke ikke er enig :)or mye den rommet, samt så god den var på å holde alt kaldt.

Vi lå på stranden fra Ca.11 til 18.30 og alt var like kaldt fremdeles.

Personlig, så er jeg mer saltsyk nå som det er varmt og i denne retten har jeg brukt godt med krydder.

Så du må gjerne minske på mengde krydder, om du ikke ikke er enig.

Laget pastasalaten i går kveld og byttet ut kylling med Pulled Turkey.

Første gang jeg har brukt det i salat, men det funket supert altså:)

Perfekt mat å ha med på stranden/piknik så vel som å servere den hjemme!

På stranden i dag fikk flere smake og en ung søt pike på ca 11-12 år, syns også denne var veldig god. Vi kom ihvertfall hjem med tom form!!

Håper du har lyst å teste ut denne oppskriften og send meg gjerne en tilbakemelding!

 

Som du ser på bildene ovenfor, så kan du servere pastasalaten uten Avokado kremen for et enda LETTERE måltid.

Oppskrift til Ca. 4 voksne

  • Ca. 250 gram pastaskruer fullkorn
  • 1 grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rød paprika
  • 3 vårløk
  • 1-2 rødløk
  • Hakket persille Ca. 3 ss
  • 1 liten ss urtesalt eller salat krydder miks
  • 1 liten ss Peppermiks
  • 1 liten ss Pastakrydder, mitt er fra Cemo
  • 1 pk Pulled Turkey, 400 g (kjøpte Tulip sin på tilbud her til 19.90 kr ) MEN du må gjerne erstatte med kylling om du ikke har eller ønsker bruke slowcooked kalkun!

Kommentar: Ha gjerne i flere grønnsaker. jeg tømte kjøleskapet for det lille som var igjen.

 

Avokado krem

  • 2 modne avokado
  • 2 ss gresk yoghurt, eller naturell
  • 0,5 lime
  • 1 liten teskje hvitløk pulver
  • 1 ss myntolje , eller en god sitronolje /olivenolje
  • salt & pepper
  • chili, valgfritt

Slik gjør du

  1. Stek kalkunen ferdig i ovn eller Airfryer som anvist på pakken.
  2. Kok pasta som anvist på pakken. Kutt løk, paprika, vårløk og ha det i en stor bolle.
  3. Avkjøl pasta i kaldt vann når den er ferdig kokt. Ha den over i en bolle sammen med grønnsakene og vend godt. Ha i krydder.
  4. La kjøttet avkjøle seg litt før du river det opp. Ha det over i samme bolle som alt det andre.
  5. Lag avokadokremen.
  6. Del avokadoene i 2 og fjern stenene Fjern skallet og mos avokadoene med en gaffel. Ha i krydder og til slutt vender du i lime og yoghurt.
  7. Ha så kremen over i pasta salaten og vend det hele godt sammen. Ha gjerne persille over til slutt!
  8. Husk å Smak til, du vet, smaksløkene våre er forskjellige.

Lykke til og som vanlig minner jeg om at jeg setter stor pris på å få bilder sent eller tagget med #matpaaminutter <3

Ps: For andre oppskrifter på pastasalat, se her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »