Hjemmelaget tomatsuppe lages like raskt som en posesuppe, men smaken derimot…..Er som natt og dag !!
Har du først smakt hjemmelaget, lager du den garantert oftere i fremtiden.
Ofte blir tomatsuppe til en enkel lunsj. Har du derimot i fullkorn pasta, kylling/kalkun pølser, egg og krutonger, har du en mettende suppe som uten problemer kan serveres som middag.
Oppskrift til 3-4 personer
1 stor gul løk
1 ss hvitløk pure / eller 1 fedd hvitløk
2 ss tomat pure
1 ss sukrin gold
1 boks (400g) hakket tomat
6 dl kylling kraft / eller grønnsak kraft
1 dl lett melk
1 dl lett matfløte
1 ss tørket timian
1knivspiss chili pulver
salt & pepper
Eventuelle rester av ferske tomater er supert å ha oppi
4 stk kylling & kalkun pølser
60 g pastaskruer , fullkorn
4 hardkokte egg
Krutonger, men ikke et must
Slik gjør du
Kok pasta som anvist på pakken.
Kok egg i 8 minutter.
Kutt løk i terninger og stek i litt olje.
Tilsett hvitløk, tomat pure og sukrin
Ha så i kraft og hakkede tomater
Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper og juster gjerne med mer sukrin og chili .
Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Skjær pølser i skiver og ha i den ferdig kokte pastaen .
Egg og krutonger kan du servere i egne skåler .
Tips
Har du med suppen på termos i påsken og ikke vil ha i pasta og pølse, dropp det.
Ha eller med pannekaker og ha til suppen 🙂
Søk gjerne i søkefeltet for oppskrift på pannekaker!