Hjemmelaget rødvinssaus

Rødvinssaus | matpaaminutter

Hjemmelaget rødvin saus

Hjemmelaget rødvinssaus, så godt og ganske så enkelt å lage!

Om du skal ha en skikkelig god saus med kraftig smak, om det er til biff, kylling, andebryst, lam, eller til fisk som torsk eller breiflabb er denne sausen et godt valg.

Rødvinssaus

Hver gang jeg står og lager rødvinssaus, mimrer jeg tilbake til den dagen jeg tok svennebrev i kokkefaget.

Så nervøs og samtidig så giret og konsentrert. Som hovedrett fikk jeg i oppgave å lage flettefisk av 2 sorter fisk og rødvinssaus.

Jeg laget en litt enklere og raskere versjon som jeg ønsker å dele med dere i dag, en ekte mat på minutter versjon. Den tar deg kanskje 15 minutter å lage.

Håper du har lyst til å prøve den ut og at du vil like den like godt som jeg gjør.

Legg gjerne igjen en kommentar, eller send meg en tilbakemelding over hva du synes❤

Hjemmelaget rødvinssaus

Oppskrift til 4 porsjoner

  • 2 store sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 10-15 blåbær, valgfritt
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 dl oksekraft
  • 2 1/2 dl rødvin
  • salt og pepper
  • ca. 4 ss romtemperert smør
  • sukkerkulør, valgfritt

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk og ha i en liten kjele med alle ingrediensene, utenom smøret.
  2. Kok opp og rør innimellom. La det stå og småkoke til mengden har halvert seg. Sil blandingen og ha den tilbake i panna.
  3. Pisk inn smøret, litt og litt. Ha i sukkerkulør om du ønsker en mørkere og jevnere farge. Smak til med salt og pepper.
Hjemmelaget rødvin saus

Jeg har tidligere publisert et eget innlegg med 10 hjemmelagde sauser,

Sausene finner du HER

Ellers vil jeg fortsette å dele sauser i ukene fremover, slik jeg gjorde i høst. Jeg vil også ha litt ekstra fokus på tilbehør i ukene fremover.

Hva vil du se mer av på denne bloggen?? Kom gjerne med ønsker, tips og eller forslag. Ikke nøl med å ta kontakt😍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »