De Norske eplene er i sesong nå og hva smaker vel ikke bedre enn en nystekt, enkel, lun og saftig EPLEKAKE med vaniljeis:)
Eplekake smaker ekstra godt på høsten og aller best når den blir servert lunken. Min favoritt å ha vaniljeis til, men mange bruker ha vaniljesaus eller krem til eplekake.
Dette er en sunnere variant hvor deler av ingrediensene er byttet ut med litt sunnere ingredienser.
Oppskriften rekker til en 20×20 form eller en en vanlig rund kakeform.
Ha en riktig så fin helg❤
Oppskrift
- 200 gram smør
- 100 gram sukrin/ gjerne gold (jeg brukte Zero fra Bodylab)
- 4 egg
- 125 gram hvetemel
- 125 gram havremel (mal havregryn i blender)
- 1 ts vanilje pulver / evt. Vaniljesukker
- 1 ss honning
- 2 ts bakepulver
- 30-40 gram yoghurt naturell / evt. Yoplait vanilje /kesam
- 4 epler
- liten teskje sukrin og kanel ( ha i pose for å riste eplebåtene i)
- Topping : 2 ts kanel + 1 ts sukrin blandet sammen
Slik gjør du
- Pisk smør og sukrin hvit med håndmikser eller i kjøkkenmaskin. Ha i ett egg om gangen og miks godt mellom hvert egg.
- Sikt i mel, vaniljepulver og bland godt. Ha i honningen. Kle formen med bakepapir eller smør formen godt. Ha i kakemassen. Skrell eplene og skjær i båter og rist dem i kanel og sukrin i en plastpose. Legg eplene i det mønster du ønsker. Strø over kanel og sukrin.
- Stek kaken på 160 grader i Ca. 35 minutter i midterste rille.
- La kaken kjøle seg litt ned på en rist før du skjærer den opp.
Kommentar:
Er du usikker på om den er ferdig, stikk en tynn kniv eller grillpinne ned i kaken. Henger det deig rundt pinnen må den stå lengre.
Server gjerne med Easy vanilje is, den er sukkerfri og søtet med stevia.